Ev Otomasyon Tasarımı

darpkotin

Üye
Katılım
5 Ağu 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
37
Öncelikle Merhabalar;

Durumu özetleyecek olursam akıllı ev sistemi konusunda, tek tip bir kontrol paneli tasarlayıp aydınlatma, sulama, iklimlendirme vs. gibi özellikleri aktif pasif yaparak basic, premium, deluxe gibi 3 farklı cihaz seçeneği düşünüyorum. Ürünlerin üretim yerinin Çin olmasından dolayı ürünün bütün mühendislik hesaplamalarının, malzeme kalitelerinin belirlenmesi ve yazılım kısmının Türkiye’de yapılmasını düşünüyorum. Şuan sistemin üretimi için gereken adımların basamaklandırılması, maliyet hesaplamaları, hibe programlarının araştırması, akıllı ev sistemlerinin incelenmesi ve alt yapıları hakkında bilgi edinme, Çin’de ticaret şartları, pazarlama stratejisinin oluşturulması gibi konularla ilgili çeşitli firmalarla irtibat halindeyim. Fakat henüz işin elektronik kısmıyla ilgili görüşmelere başlayamadım. Böyle bir projenin tasarımı için sizlerin söyleceklerini dikkatle takip edeceğim. Elektronik olarak böyle bir projenin oluşturulmasındaki işlem basamakları ve maliyetler hakkında ortalama bilgiler verebilirseniz sevinirim. Ayrıca incelediğim sistemlerde aydınlatma, güvenlik, iklimlendirme gibi kontrol ünitelerinde eksik veya benim görmediğim noktalar var. Depremde doğal gazın otomatik olarak kapanması gibi. Bu konuda da tavsiyeleriniz olursa dikkatle ele alacağım.

Vakit ayırıp okuduğunuz için ve tüm yorumlarınıza şimdiden teşekkürler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Daha stabil bir sistem için seri daha uygun olur diye düşünüyorum
 
sistemler genellikle aynı işlemi yapıyor seninkinin ne artısı olacak yanlış anlama üstadım, şimdi çan-çin amcalar ucuza yapıyor bu işleri. Seninkinin artısı ne olacak deprem sensör olayı süper :) başka ? evi su bassa kapatacakmı evin suyunu ?
 
Estağfurullah hocam ilgine ben teşekkür ederim. Çin üretimi konusunda genel olarak haklısın ama hp, apple, sony gibi birçok firmada kendisi tasarlayıp üretimi çinde yaptırmakta o yüzden ürünle ilgili tüm çalışmaların yapılıp üretime öyle geçilmesini düşünüyorum.Su baskını senaryosu neredeyse tüm sistemlerde var. Ürünün diğer sistemlerden birkaç artısı olacak elbette ama sende kabul edersin ki onları faaliyete geçene kadar internet üzerinden paylaşmayayım.
 
tabiki :) Eve yaklaşınca sistemin seni tanıması mesela siz bunu sisteminize entegre edebilirsiniz. Birde benim en çok yaptığım şey sofraya oturuyorum şekeri mutfakta unutmuşum :) Bunu getirecek bir robotcuk :) Ne bilim biraz düşünceleri zorlamak gerek diye düşünüyorum :)
 
Son düzenleme:
bu işin kompetanı kesinlikle AYPRO, ben bayisiyim mükemmel çözümleri var.
hiç bir firmanın çözümleyemediği istekleri çözebiliyor..
akıllı ev yaptırmak isteyenlere duyrulur başkasını aramayın
 
sn darpkotin öncelikle bu girişiminizden ötürü sizi kutluyorum, umarım arge kısmını geliştirdikten sonra düşündüğünüz gibi ürünü piyasaya sürebilirsiniz.
 
bu işin kompetanı kesinlikle AYPRO, ben bayisiyim mükemmel çözümleri var.
hiç bir firmanın çözümleyemediği istekleri çözebiliyor..
akıllı ev yaptırmak isteyenlere duyrulur başkasını aramayın

Sen AyPro bayisi olabilirsin de,
hatta AyPro çok da iyi olabilir de .... de



Biz neden bir başkasını aramayalım _?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst