Ev güvenlik sisteminin, alarm durumundayken cep telefonlarını araması

tanra

Üye
Katılım
2 Mar 2013
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
44
Merhabalar.

İki gün önce evime bir alarm sistemi taktırdım. Paradox K636.

Kurulumu yapan arkadaşın söylediği şey kafama takıldı ve sizlerle paylaşmak istiyorum.
Dedektörler herhangi bir tehdit algıladığında, belirlemiş olduğum birden fazla cep telefon numarasını arıyor. Ben 3 adet cep telefonu yazdırdım.

Kurulumu yapan arkadaşın dediğine göre, sistemi resetlemedikçe, sistem alarm durumundayken, benim cep telefonumu, ben telefonu açmış olsam dahi, diğer belirlediğim iki numarayı da arıyor.

Benim bildiğim, Ben telefonumu açtıktan sonra diğer belirlediğim numaraları aramaması gerekiyor. Yanlış mı biliyorum ?
 
Bilgınız konu Mantık çerçevesınde ve Genelde Bilinen bilgi ile aynıdır

Bir kişi açtıgında dıgerlerını aramaz;Fakat

Arama modülü kullanılmiş ise bu arkadasın soylemıs oldugu yontem kullanılabılır
Yada teknık personel Programlamayı bu şekildede yapmıs olabılır
veya Panelin + Güvenlık prensıbıyle ek guvenlık saglanmıs olabılır

Madem ki 3 telefon yazdırdınız aklınızdakı soruyu cevaplamak ıcın Alarm ın çalmasını saglayın
Sonra merak ettıklerınızı deneyın telefonunuzu açtıgınızda dıger numarayı arıyormu aramıyor mu test işlemini gerçekleştırın
 
Cevabınız için teşekkürler.

Henüz bunu denemedim zaman ayıramamaktan. Teknik personel zaten bunu programlarken kağıda bakarak yapıyordu.
Fakat Alarm çaldıktan sonra bir kişi telefonunu açtıktan sonra
diğer numaraları aramayabilir gibi de programlayabilirdi. Yani böyle bir özelliğin olması gerekir bu paradox sisteminde bence doğal olarak.
 
kagıda bakıcak tabı nereye bakıcak
 
kagıda bakıcak tabı nereye bakıcak

Arkadaşım, dalga geçer gibi cevaplamanız çok lüzumsuz. Hoş bir davranış değil.
Bu konularda bilgim olsaydı zaten burada birtakım soruları sormazdım. Gelen arkadaşların bunun dışında başka amatör davranışlarını gördüğüm ve sürekli aynı sistemleri bağlayan teknik personel olduğunu düşündüğüm için bana bu şekilde geldi ve yorumladım.
 
Bence bu tip sistemlerde bir numaranın cevaplamasından sonra diğer numaraları aramasının bir mantığı yok. Sisteminiz tüm numaraları arayacak şekilde olabilir ancak benim görüşüm aranan telefonlardan cevaplanan olursa diğerlerinin aranmasının saçma olduğudur.

İyi günler.
 
Arkadaşım, dalga geçer gibi cevaplamanız çok lüzumsuz. Hoş bir davranış değil.
Bu konularda bilgim olsaydı zaten burada birtakım soruları sormazdım. Gelen arkadaşların bunun dışında başka amatör davranışlarını gördüğüm ve sürekli aynı sistemleri bağlayan teknik personel olduğunu düşündüğüm için bana bu şekilde geldi ve yorumladım.
adamlar babamın oglu deıl.
ama işin doğrusu var
kurmuslarmı sıstemı kurmuslar
calısıyormu:EVET
yanliş siren veriyormu:HAYIR
yok kağıda bakmıslar baksın yanı ne olur bu acemı olduğunu göstermez
programlama parametrelerine bakmıstır.
butun nmuaraları arayacak sekilde dizayn edilmiştir.
eminim başka numaraları aramasa o zamanda niye aramıyo derdiniz.
insanların açıklarını arayarak bir yere varamazsınız ama şu olur cihazları kuran adamlar bir daha size servis hizmeti vermezler parayla başka ustalar bulmak zorunda kalırsınız....
siz bilirsiniz...
ben dalga gecmek için değil yazdıklarınızın ve düşüncelerinizin doğru olmadığını göstermek için cevap yazdım
 
Canım kardeşim, ben insanların açıklarını neden arayayım ? Neden bunu yaparak bir yere varmaya calışayım ? Bu sizinki nasıl bir mantıktır?
Şöyle demişsiniz ya:
"insanların açıklarını arayarak bir yere varamazsınız ama şu olur cihazları kuran adamlar bir daha size servis hizmeti vermezler parayla başka ustalar bulmak zorunda kalırsınız....

Gerçekten çok enteresan bir yaklaşım olmuş sizinki...
Forum sitesinin amacı bu değil midir zaten? Bilgi paylaşımı, tecrübeler, burada ortak bir şekilde anlatılıyor. Ben ilk kez bilgisayar kullanan, ilk kez foruma giren biri olmadığım gibi, 22 yıllık bilgisayar kullanıcısıyım. (Yaşım 38)

Farkettiyseniz, gelen firmanın adını sanını yazmadım. Birilerini kötülemek, açık aramak gibi bir niyette olsaydım zaten bunu en başta yapardım :)

Sistemi ve kablolama kısmının kurulumunu yapan arkadaşların birçok amatör davranışını gördüğüm için burada çok basitçesini yazdım.
Sonuç olarak bu tarz işlerden anlamayan insanlarız, Kurulumu yapan arkadaş, belki de aslında kullanabileceğiniz, yada sizin belirleyebileceğiniz birçok fonksiyonu ya da fonksiyonları programlayabileceği halde, sadece size işinizi görecek şekilde sistemi gösterip, nasılsa sadece bunları kullanacak deyip oradan o şekilde de ayrılabilir. Ben internet üzerinde araştırma yapıp bir kaç yapılabilecek işlevi kendim çözdüm mesela.

Fakat sıfır ve garantili sistem aldığımda bunun brifingini detaylı bir şekilde, birşey sormasam bile almak isterdim, ki bunu herkes ister. Bu, size hizmet veren şirketin ne kadar ciddiyet ve sorumluluk taşıdığını gösterir. Göstermeli ki, ben de bundan sonra birilerine tavsiye edeceğim zaman bu detayları düşünerek tavsiye edeyim.

Ayrıca Sistemi kuran adamlar servis hizmeti vermek zorundalar, bu onların görevi. Çünkü 2 yıl garantili sistem alıyorum ve parasını çatır çatır veriyorum sevgili Sayın Hollow, 2 yıl sonrasında gerekirse başka ustalar zaten bakarız :)

Düşündüklerimin doğru olmadığını, "kağıda bakcak tabi nereye bakcak" şeklinde değil, daha uygun bir üslupla ya da cümle ile yazmanız gerekirdi diye düşünüyorum.

Saygılar...
 
Son düzenleme:
Bence bu tip sistemlerde bir numaranın cevaplamasından sonra diğer numaraları aramasının bir mantığı yok. Sisteminiz tüm numaraları arayacak şekilde olabilir ancak benim görüşüm aranan telefonlardan cevaplanan olursa diğerlerinin aranmasının saçma olduğudur.

İyi günler.

Evet Gökhan kardeşim, benim de savunduğum buydu, size katılıyorum.
Sistemi programlayan arkadaşa da, alarm çaldığı sırada, sistem beni aradığında ve ben telefonu açtıktan sonra neden herkesi arıyor saçma dediğim halde, "sistem böyle" dediği ve bana saçma geldiği için bunu burada paylaşmak ve görüşlerinizi almak istedim.
Cevap için teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
piyasadaki gsm modullu alarm sistemlerının prensıbını bılmem ama benım alarm cihazımda kayıtlı numaralar meşgule atılınca aranmaz dığer numaralar aranır bır numara açtı veya meşgule attı aramaları ıptal etmek bence rızklı olduda yanlışlıkla açtın veya meşgule attın bu olabilecek olay alarm işinde hataya ımkan vermemek gerek kaç kişi kayıtlıysa hepsı aranmalı bence benım cihazlardada böyle trafo alarm cihazı bu mantıkla çalışıyor bir örnek vereyim hepımızın yaptığı başimizdan geçtığı olay telefonumuz aranır cepımızden çıkarırken yanlış tuşa basıp kapatabılırız veya açarız veya çalan telefonu açabıleceğımız ortamda olmıyabılırız açarız kapsam alanı dışına çıkarız olabilecek başimiza gelen hat kesılmelerı bunlar ama bu durumda alarm sistemı aramayı kapatırsa farzedelım o andada hırsızlık oldu alarm sistemının kullanıcısı uretıcının yakasına yapışır sistem haber vermedı dıye bende kullanıcı olsam yapışırım alarm konusunda %1 hatalı arama olsa dahı uretıcı bunu düşünmek zorunda
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,551
Kullanıcılar
449,915
Son üye
eylulllll33

Yeni konular

Geri
Üst