Ev aletleri bekleme konumunda ne kadar enerji harcar?

alfa romeo

Beyinci Ali Usta
Yönetici
Yönetici
Katılım
26 Eki 2007
Mesajlar
2,511
Puanları
206
Yaş
66
Ev aletlerİmİzİn tamami fİŞe takili hangİsİ hİÇ caliŞmadigi halde enerjİ harciyor ???encok harcayan hangİsİ .hİÇ bİrŞey caliŞmadigi halde sayaÇ İlerlİyor fİŞlerİn tamamini cekİyorum duruyor fİŞlerİn hangİsİnİ taksam İlerleme baŞliyor
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Sn.alfa romeo ;
İçerisinde bobin veya transformatör bulunan cihazlar hiç çalışmasa dahi indüksiyondan dolayı minumum bir enerji tüketimi sebep olur,sayacınızında ilerlemesi bundan dolayı kaynaklanmaktadır.
Saygılarımla;
 
peki bu kaybettigimiz enerji yi tasarruf etmeyi neden hiç bir vatandaşımız meslegi elektrik veya elektronikci olsun , topluma aşılamak insanlarımızı bilinclendirmek için yüksek sesle konuşmuyor sebeb kazancın kücüklügümü acaba ? aslında 70 milyon heray 1 er ytl lik tasarruf etse devlet bütçesinden tüm devlet memurlarına ayrılan 5.3 milyon ytl olduguna göre 1yıllık maaş tasarruf edilmiş olur sonucta !yol ,su enerji olarak geri döner gelin kullanmadıgımız cihazların fişini cekelim herkeze bunu anlatalım bu sitede tüm ülkeye örnek olsun.
 
konuya birşey yazmak için geç kalındı ama gündemde tutulması için yazmadanda geçemedim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,893
Kullanıcılar
449,605
Son üye
osaricicek

Yeni konular

Geri
Üst