etiketleme makinası

Katılım
7 Eyl 2008
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
Herhangi bir ürünü yatay paketleme makinasından geçirirken etiketleme yapmam lazım. Bu etiketlemeyi yaparken hangi motoru kullanmam lazım. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Etiketleme makinasını kendinizmi imal edeceksiniz.
Eğer öyleyse step motoru deneyin...
 
yapmak istediğiniz işlemi biraz daha açarsanız daha iyi yardımcı olabiriz örnek olarak bir bant üzerimde hareket eden cisme etiket yapıştırması yapacaksanız bant motoru asenkron motor etiket motoru step motor olabilir
 
biz bu makinayı yaptık.bant motoru asenkron motorlu ,etiket motoru servolu olarak.
 
Bantlar asenkron olur. Çene motoru servodur. Ancak çene mototrunda asenkron motor da kullanılabilir. Paketlemede dünya lideri olan alman Kalfas çene motorlarında enkoderli asenkron motor kullanıyor. Ancak elbette onların da servolu uygulamları var. Servo ile yaparsanız makinenin birim zamanda çıkarttığı paket sayısında ciddi bir artış oluyor. Bu da elbette servonun dinamik hareketinden kaynaklanıyor.
 
etiketleme makinası basit gibi görünsede aslında karışık ve hassas bir yapıda.
şöyleki
step motor seri etiketlemede yavaş kalır.genelde düşük güçlü 150 200 w servolar kullanılıyor.
ve bu servo çeken bobine yani etiketin boş kağıdının takıldığı bobine takılıyor.
etiketin takıldığı bobine sürtünme sağlamak için tansiyonu ayarlı yaylı kavrama takmanız gerekiyor bu işlemi yapmazsanız çeken bobin durakladığında etiket bobini dönmeye devam edicek ve etiketi yığıp gerginliği bozacaktır.
gerginliği sağlamanın diğer bir yolu da 2 bobin arasında imkan varsa dişli bağlantı yapmaktır.

etiketler arası boşluğu makinaya algılatmanız gerekli bu işide kalınlık sensörü ile yapmanız gerekli. bu sensör şerit üzerindeki etiketin varlığını algılayıp etiket şeritten ayrıldımı kontrolü yapıyor,hassas bir sensördür .şeffaf etiketleri algılamakta sıkıntı yaşayabilirsiniz.
kolay gelsin.
 
sıstem bır adet servo motor ıle halledılmektedır.bant ıcınse hızkontrollu asenkron motor kullanılmakta.bır adet mamulu algılayan sensorle servo baslamakta vede etıket sensoru ılede servo durmaktadır.
 
Benimde etiket aplikatörüne ihtiyacım var ama imal etmek için yeterli zamanım yok, aplikatörün imalatını yapan bir firma arıyorum tabiki uygun fiyatlı olmalı.
Birde sorum olacak piyasada birkaç yabancı marka var hermada bunlardan biri ve bir üyede bu markayı önermiş; yerli imalatlar bu markalarla rekabet edemiyormu, ülkemizde cnc bile üetilirken nisbeten basit bir makinayı ithel almak istemiyorum.
Hepinize teşekkürler.
 
bu konuyu takip ediyorum ve üretime başlıyoruz ithal markalardan aldığım fiyat en düşük 2000 eurolarda bu fiyat apliakatör için faiş rakam olduğunu sanıyorum buradan adım adım yapım aşamasını paylaşacağım yardımlarınızıda bekliyorum. tecrübeleriniz nelerdir nelere dikkat etmeliyim gibi.. vs vs
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,578
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst