ET200S programlama

debuntane

Üye
Katılım
4 Şub 2011
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
37
Arkadaşlar ilk defa plc programlamak istiyorum ve elimde profinet arayüzü olan et200s "6Es7 151-8ab00-0ab0" modülü var ben buna çok küçük bir program atmak istiyorum. step7 5.4 SP5 kurdum ama yeni proje oluştur dediğim zaman sadece s7 300 ve s7 400 cpu ları seçilebiliyor. Nasıl küçük bir program atacağım hakkında yardımcı olursanız sevinirim. Yapmak istediğim şey de hiç IO olmadan iki tane değişkeni olsun mesela onların toplamını 3. bir değişkene yazsın. Bende ilerde profinet aracılığı ile yada şimdilik step 7 üzeirnden bu değişkenlerden birini değiştirip sonucun değiştiğini göreyim gibi bir şey. Ama daha step 7 den ulaşamadım.

Cihazın IP sini set ettim, cihaza isim verdim ama nasıl bir proje geliştirip(project wizard da cpu lar arasında et200s olmadığı için) üzerine yükleyeceğimi bulamadım.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
arkadaşlar cihaza ulaşabildim içindeki ob fb db leri görebiliyorum ama sanırım geliştirme yapmam için "Hardware Support Package" update etmem gerekiyor onun için de "Options -> Install hardware updates" ı açın ordan update edin demişler.

Benim Options ın altında proje açmazsam sadece "Customize", "Simulate Modules", "Set PG/PC Interface" var nedenini bilen biri var mı acaba teşekkürler...
 
arkadaş ne salak bi program ya...
neyse benden sonra bu işe yeni başlayacak olan arkadaşlar için yazıyorum. Step 7 yi yüklediğinizde bazı donanımlar eksik olabilir onun için aşağıdaki şeyi yapmanız gerek. Belki başka yolu vardır benim bulduğum bu.

1. İkl olarak salak gibi rastgele bir proje yaratın cpu olarak mesela 314 seçin.
2. proje oluşunca Solda project tree nin altında "SIMATIC 300 station" ın ına tıklayınca sağdaki "hardware" a çift tıklayarak "HW Config" i açın (bütün olay burda)
3. "Options -> Install HW Updates" ile sizde olmayan donanımları yükleyeiblirsiniz. Burayı halledersiniz.
4. Mesela et200s kullanacaksınız diyelim bir proje oluşturuyorsunuz. daha sonra yukardaki gibi "HW Config" e geliyorsunuz. Kendi Cpu nunu siliyorunuz hatta acık penceredeki RAck deniliyor sanırım onuda siliyorsunuz. Daha sonra "View-> Catalog" diyere sağda bir pence açılıyor mesela buradan ben kendi CPU mu seçti be bi rack oluşturdum sanırım. Save edince step 7 ye gidiyor. heralde bundan sonra bir şeyler geliştiririm diye umuyorum.
kolay gelisn.......
 
okanercan bildiğim kadarıyla et200s giriş-çıkış modülü olarak kullanılabilmektedir içine direk program yükleyemezsiniz, s7 300 veya 400 gibi bir cpu ile haberleştirip giriş çıkışlarını plc içinde kullanabilirsiniz.
 
okanercan bildiğim kadarıyla et200s giriş-çıkış modülü olarak kullanılabilmektedir içine direk program yükleyemezsiniz, s7 300 veya 400 gibi bir cpu ile haberleştirip giriş çıkışlarını plc içinde kullanabilirsiniz.

hayır yüklersin içine direk
 
PLC et200s master -slave sorunu yaşıyorum bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.
 
kardeş et200 basit bir I/O devresidir. program yüklemen mümkün değil.
 
ama kardeş ben program atıyorum ve hatta içinde hafıza kartıda var bu nasıl oluyor o zaman anlamadım
 
referansını yazarmısın, veya resim de olabilir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,317
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst