Eskiden Forum Daha Hareketliydi

nefer87

Üye
Katılım
11 Eyl 2008
Mesajlar
287
Puanları
1
Son dönemde forum akışı iyice yavaşlamış durumda. Soru şeklinde açılan bir kısım konular cevapsız kalıyor, alıntılara cevaplar geç geliyor. Ana sayfada bir konu hakkında yorum yapan son kişiyi günlerce yine anasayfadan görebiliyoruz. Foruma eskiye nazaran ciddi bir ilgisizlik var.
 
Bu konuda haklısınız sayın nefer87.
Bir soruya cevap veriyorum, uzun uzun anlatıyorum, kesin sonuç budur diyorum. Birileri çıkıp hala " şöyle yaparsan olabilir belki, şöyle bağlarsan çalışabilir diye düşünüyorum " diyebiliyorlar. Bazı konuların birden fazla cevabı olabilir. Fakat bazı konuların tek bir cevabı vardır, ben onu söylediğim halde ısrarla başka yorum yapılıyor. Bu da benim şevkimi kırıyor.
 
bu belirlemeye bende katılıyorum forum seviyesinde bilgisizlik ve ilgisizlik had safhada çok kolay google ile bulunabilecek konular forumda konu olarak açılıyor basit ve gereksiz işgaller oluyor, armut piş hesabı her şey hazır isteniyor araştırma yapılmıyor tembellik kanımıza girmiş biri versede oturduğum yerden kolayca sahip olsam bu açıdan forumun değeri düşüyor ilgi kalmıyor bence mesajlar yayımdan önce bir elemeden geçmeli basit ve gereksiz konular açılmamalı
 
İnsanlar öncelikle şunun bilincine varmalı. Bir konu "araştırılarak öğrenirse kalıcı olur". Basit cevaplar fakat işin üstadına sorulması gereken cevaplar da olabilir. Bunlar için konular açılabilir. Ama gidip de; "nihayet direği nedir?", "Scada nedir?" tarzı konular açmak insanımızın üşengeçliğini ispatlıyor. Üşengeç olmayan insan bile sırf kontrolkalemi'nde konu açtım diye açıyordur bu tarz konuları eminim.

Dilerim forum eski günlerindeki gibi "beyin fırtınası" havasına girer.
 
Selamun aleyküm
Önemli ve iletişimsel bir durumdan bahsetmişsiniz. Bu durumun sebepleri forumun temelinde veya haldeki durumundaki eksikleriyle de alakalı olabilir ama gelişimi ifade eden bilimsel konularda yoğunlaşılması önemli katkılar sağlayabilir.
Mekatronik vb bilimsel konular üzerinde yoğunlaşılması düşünülebilir.
Sizleri
https://www.kontrolkalemi.com/forum/mekanik-konulari/64815-beklenen-makinalar.html konusuna davet eder; bu konuda son mesajdan bağımsız her konudan bahsedebilirsiniz; veya kendiniz konu açıp bizlere bildirebilirsiniz..
Hayırlı günler
 
Eğitim, tecrübe ciddiye alınmıyor, ustanın olduğu yerde çırağa susmak düşer ama forumda herkes üstad gibi.

Adam proje almış, -neyine güvenerek almışsa artık- konu hakkında hiçbir bilgisi yok, nasıl yapacağım diye soruyor insanın asabını bozuyor. Madem yapamayacaksın alma o projeyi. Ne biçim bir eğitim görüyor bu gençlik anlamış değilim.
 
Bunun bir sebebide, artık insanlar teknik işlerden kaçmaya başladı, daha çok çalış daha çok emek var ama düşük ücret al. Bir muhasebecin bile teknik adamdan daha fazla kazandığı bir ülkedeyiz.
 
bu konu fuarda da gündeme fazlasıyla geldi, bu tarz konular artık direk çöplüğe taşınacaktır. sizlerden de ricam bu tarz konuları ve mesajları bize "mesajı yöneticiye şikayet et" seçeneğini kullanarak bildirmeniz.
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    15.2 KB · Görüntüleme: 19
  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    25 KB · Görüntüleme: 22
Sn. volcanoos;

Konuyu açmamdaki asıl amaç forum üyelerinin açtığı konu, sorduğu soru ya da verilen cevaplar değil forum akışının yavaşlamış olmasıydı.
 
sayın nefer 87

fuarda görüştüğüm üyeler öğrencilerin açtığı hazır ödev istiyorum şeklinde konuların, bunları zaten ben biliyorum şeklimnde cevapların kendilerini forumdan soğuttuğundan bahsetmişlerdi. bu durumda, otomatikman forum akışında yavaşlamalara sebep oluyor. öncelikli olarak bu tarz konuları ve mesajları engelleyeceğimizi bildirmek istedim...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst