Eski Seri Pioneer Amfi Tecrübe Gerekiyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Salih445
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Salih445

Katılımcı Üye
GM x424 pioneer amfi aldım, dizaynı bu şekilde, rem hattında kopukluk varmış oraya kablo ekledim, cihazın çalışmasında herhangi bir problem yok, sorun ise şu, arka kapağı kapatınca amfi ses kesmeye başlıyor.
20250415_163217.webp20250415_163838.webp20250415_170535.webp

İnceledim herhangi bir soket veya çıkış oraya temas etmiyor, işin ilginç tarafı hali hazırda, o aliminyum plaka zaten 2-3 yerden kartın GNDsine dolayısıyla gövdeye bağlı, krokodil ile o kısmı kendim gndye değdirince de ses kesiyor (amfi kapanmıyor lakin ses kesip açılıp tekrar ses kesiyor korumaya girip çıkma gibi) yani anladım ki keramet kapakta değil.

bu resim üzerinde açıklama yaptım, o vida smpsten etkileniyor olabilir mi?

20250415_163217.webp

Ekli dosyalar

• 20250413_180518.webp
    20250413_180518.webp
    280.5 KB · Görüntüleme: 12
Unutmuşum, sesi az açınca kesme yapmıyor, sesi arttırınca amfi kesmeye başlıyor. Kendim hep o aliminyum plakada kaçak üzerinde durmuştum, şimdi aklıma geldi aslında kaçak soğutucu blokta olabilir. Sesi arttırınca smps trafosundaki manyetik alandan kaynaklı o vidada elektrik oluşabilir mi?

Yine unutmuşum ustalarım kafam yoğun kusura bakmayın, 4 kanalın, üstteki RCAlarına ses bağlayıp sesi açsam da kesilmiyor, alttaki RCAlarına sinyal bağlayıp ses açarsam kesiliyor, hoparlör takılı değilkende aynı bu durum. Çorba olmadan özet geçeyim,

-Her kanala ses verirken değil, bir kanala ses verirken kesinti oluyor,
-kesinti esnasında amfi kapanıp açılmıyor, ses kısıp tekrar düzelip tekrar kısılıyor,
-Ses yarılardayken kesmiyor
-o kısmı izole ederek geri kapattım sorun çözüldü

Yine kendi söylediğim, vidanın smps trafosundan etkilenme fikri çürümüş oldu, çünkü sorun sadece bi kanala ses verip açınca oluyor.

Bu konuda tecrübe gerekiyor, ben o kadar tecrübeli değilim,,,

Şuan izole bant çektim kullanıyorum uzun süredir, amfinin dışına dokununca elektrik çarpıyor statik birikme gibi

Bu gibi cihazlarla tecrübem yok ama anfi şasesi soğutucu görevi var acaba mosfet yada transistör izolatörlerinde sorun olabilir mi? Çarpılma hissi aklıma bunu getirdi. İzolatörlerden biri delik ise gövde teması varsa bu etkiliyor olabilir.

Bu gibi cihazlarla tecrübem yok ama anfi şasesi soğutucu görevi var acaba mosfet yada transistör izolatörlerinde sorun olabilir mi? Çarpılma hissi aklıma bunu getirdi. İzolatörlerden biri delik ise gövde teması varsa bu etkiliyor olabilir.
benim aklıma gelen de o tüm transistörler yalıtımlı kılıfta, bunların izolesinin hasar alma ihtimali var mı? Gözümle süzdüm çatlak vs yok zaten olsa çalışmaz diye düşünüyorum.

Forum istatistikleri

Konular
131,120
Kullanıcılar
454,868
Son üye
Toplagel

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri