Eski OG izolatör

sezgin15

Üye
Katılım
4 Şub 2011
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
37
arkadaşlar tedaş ın eski hatlarında og ve ag izolatörleri beyaz renkli yeni izolatörleri kahverengi bunun niye böyle olduğunu bilen varmı acaba?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
beyaz tipler dediğin şeffaf izolatör ise 154 kV şaltlardan bildiğim kadarı ile sis tipi izolatördür. faz -faz 154 kV gerilimde 12 adet eski tip yerine 10 adet sis tipi izolatör kullanarak aynı izolasyon sağlanıyor.
 
hayır bahsettiğim cam izolatörler değil beyaz renkli porselen izolatörler.
 
arkadasım bu gördüğün izalatörler sanayi bölgelerine yakın yerde iseniz bunlar silikon kaplanmış olabilir.
 
arkadaşlar tedaş şebekelerinden bahsediyorum eski izolatörleri beyaz renkli bunun mantıklı bir açıklaması wardır mutlaka.
 
mantıklı bir açıklaması olduğunu düşünmüyorum. imal edildiği zamanlarda beyaz modaymış. :) mesela rusyadan ithal edilen trafolarda da beyaz izolatörler hatta sarı kırmızı mavi renkte izolatörler görmek mümkün
 
İzolatörler ; maruz kalacakları rüzgar , yağmur , kar , sis ,duman ve toz gibi etkiler ile kirlendiğinde kendi kendine temizlenecek ve işletmede karşılaşılacak elektrik ve mekanik zorlamalara dayanabilecek tarzda imal edilirler. Renkleri genel olarak beyaz , kahverengi ve bazen de siyahtır. Yani üreticinin tercihindedir. Buna ek olarakta ag panolarındaki baralar değişik renklerde boyanır yada izole edilir bi şekilde, nedeni ise daha fazla akım taşımasına yardımcı olmaktır. Boya izole edici ve bara üstünde bi hacmi olduğu için soğumada azda olsa etkilidir. Burdan yola çıkarak da izolatördeki boya yalıtım gibi düşünülebilir. Dikkat edersen izolatör kırıldığı zaman iç kısımları beyazdır boya sadece dış kısmında bi katman olarak bulunur....
 
öncelikle sorunuzu yanlış alamışım . özür dilerim. beyaz veya kahverengi olmasının bir farkı yoktur hepsi ikiside aynı teknik özellige sahiptir.hatta bir ara malzeme sıkıntısı nedeniyle iki renkli k3 izalatör hazırladıgımı ve taktıgımı hatırlıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,253
Kullanıcılar
449,841
Son üye
nazoyata

Yeni konular

Geri
Üst