Eski jel akü kullanmak

karaadam

Üye
Katılım
6 Tem 2013
Mesajlar
5
Puanları
1
6v 155ah 7 adet bitik jel aküm var . Bu akülerin içindeki levhaların üzerindeki korozyon ve asit etkinliğinin
azalması pillerin bitmesine neden olduğunu okudum . Kimya firmasında çalışıyorum . Elimin altında her türlü kimyasal var . Kimyasal yolla bu aküleri nasıl canlandırabileceğim hakkında fikri olan varmı ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Peki nasıl ulaşacam o bölmeye :)
Birde beklemiş aküde sülfat birikmesi olmuyormu.
 
jel akide bu dediginiz cok zordur. Plaka yapisi farklidir. Normalde ust kapak acilir ve icindeki aivi bosaltilmi akunun kursun plakalari elektrolize tabi tutarlar. Akunun ust kismini acip icindeki plakalari temizleyip. Icini yeniden somdurabilirsiniz ancak ne yaptiginiz masrafa deger ne de ugrasiniza. Buyuk ihtimalle.jelin kimyasal yapisi da bozulmustur. Jel yerine asit koyabilirsiniz ama verim alamazsiniz. Yenisini alin derim. Bazi aku tamircileri bu degisimi yapar ama pek efektif olmuyor. **************** adresinde akulerle ilgilivayrintili bikgi mevcut. Icini degistirmeyi anlatmadim ama yeni aku seciminizde faydali olabikir
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,551
Kullanıcılar
449,915
Son üye
eylulllll33

Yeni konular

Geri
Üst