Eski iPhone Neden Yavaşlar?

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
W3e5P9.jpg


Apple’ın, zamanla azalan batarya performansını bahane ederek eski cihazların işlemci hızını düşürmesi, eski model telefonunuzun normalden yavaş çalışmasının sebebi olabilir.

Apple ne zaman yeni bir iPhone modeli çıkarsa, birkaç nesil geriden gelen modellerin hemen yavaşlamaya başladığı konuşulur. Bunun olası bir sebebi de geçtiğimiz ay başlayan bir tartışma sonucunda ortaya çıktı. Meğer Apple, eskiyen cihazların batarya kapasitesinin azaldığı gerekçesiyle “yüksek performans göstermek için bataryaya yüklenip cihazın aniden kapanmasına neden olmasın” diye işlemci hızını düşürüyormuş. Üstelik bununla ilgili hiçbir uyarıda bulunmadan.

Yani elinizde 1400 MHz işlemciye sahip bir telefon var, batarya iyice eskidiği için cihaz birden kapanmasın diye işletim sistemi işlemci hızını 600 MHz’e düşürüyor ve bunu da haber vermiyor. Siz de ne oldu da cihaz böyle yavaşladı diye kendinize soruyorsunuz. İşin ilginç başka bir yanı da bataryayı yenisiyle değiştirdiğinizde cihazın tekrar eski performasına kavuşmasıymış. Eskiden, kullandığımız cihazın performansı artsın diye işlemci modelini, belleği yükseltirdik. Şimdi buna bir de batarya eklendi. Detayları http://bit.ly/applebatt adresinde bulabilirsiniz.

Alıntıdır. Kaynak:

Bilim ve Teknik, Aylık Popüler Bilim Dergisi, Şubat 2018, Yıl 51, Sayı 603, Sayfa 12, Ctrl Alt Del, Eski iPhone Neden Yavaşlar?
 
Benim ki eski IPHONE 4 S ...zaten hızı düşük . :) .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,276
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst