Eski Evin Elektrik kablolarını yenilemek

onemanturk

Üye
Katılım
5 Tem 2013
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
47
Selamlar,

Bir ev aldım ve evde gerekli duyduğum yerlere varolan priz hatlarından ek tesisat döşedim. Fakat Sonradan gördüm ki mutfak, banyo gibi bölümlerde topraklama varken salon ve odalarda topraklama yok. Durum beni şaşırttı. Şimdi varolan elektrik boruları içinden kabloların yenilerini çekmek istiyorum. Hem odalardaki prizlere toprak hatlı olarak kablolama yapmış olacağım. Hem de kablolar yenilensin istiyorum. Ama herhangi bir yer de kırılmasın istiyorum. Bu zor bir iş midir? Ve bana ne kadara mal olur.

Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
selamlar,

bir ev aldım ve evde gerekli duyduğum yerlere varolan priz hatlarından ek tesisat döşedim. Fakat sonradan gördüm ki mutfak, banyo gibi bölümlerde topraklama varken salon ve odalarda topraklama yok. Durum beni şaşırttı. şimdi varolan elektrik boruları içinden kabloların yenilerini çekmek istiyorum. Hem odalardaki prizlere toprak hatlı olarak kablolama yapmış olacağım. Hem de kablolar yenilensin istiyorum. Ama herhangi bir yer de kırılmasın istiyorum. Bu zor bir iş midir? Ve bana ne kadara mal olur.
...
şimdiden teşekkürler.
slm öncelikle sizin yapacagınız bir iş değil onu söyleyeyim...daha sonra topraklama dİrencinizin ölçülmesi lazım..yeni bir topraklama gerekebilir...mutfak banyo gibi yerlerde topraklama var demişsiniz belki de sıfırlama yapılmıştır..iyice kontrol edilmesi gerekiyor..ayrıca kaçak akım rolesi taktırarak hayatınızı mutlaka ama mutlaka güvence altına alın...bu arada priz hatlarından ek tesisat döşedim derken ne demek istediniz? Priz hatlarını mı yenilediniz? Bunu mu demek istediniz...fiyat ile ilgili ev görülmeden tesisata bakılmadan bişey denilemez..illere göre de fark ediyor fiyatlar...
 
Selamlar,
Öncelikle İstanbuldan yazıyorum Maltepe de Ev. Yaptığımız iş sadece mevcut prizlerden tekrar hat çekilerek odalarda veya salonda olmasını istediğim başka yerlere priz için elektrik hattı çekmek. Boruların içinden ve yerden bu hattı geçirerek odanın istediğim yerinde prizler oluşturdum. Aralardan elektrik kablosu geçmesin amacıyla.
 
kablo metrajını çıkarıp elektrikçiye metre fiyatını sorarsanız hesabınız çıkar eski kabloların arkasına yeni aldığınız kabloları bağlıyarak tesisatınızı yenilemiş olursunuz eger ek bir yere anahtar priz istemiyorsanız kırım işide çıkmaz
 
Tamamdır Kablo geçirme işinin ne kadar zor olduğunu merak ettim aslında. Bu kablo bağlayıp çekme işlerinde sorun çıkmıyor anladığım kadarıyla. Kırma işi çıkarsa da ev tadilat halinde olduğundan sorun olmaz yeterki duvarlar kırılmasın ve borulara erişim gerekmesin. Toprak hattını da kontrol ettireyim.
Sanırım bana fazla masraf çıkartacak bir iş değil anladığım kadarıyla.
Zira yeni priz masrafını gözden çıkardım zaten.
İlginiz için teşekkür ederim.
 
Selamlar,
Öncelikle İstanbuldan yazıyorum Maltepe de Ev. Yaptığımız iş sadece mevcut prizlerden tekrar hat çekilerek odalarda veya salonda olmasını istediğim başka yerlere priz için elektrik hattı çekmek. Boruların içinden ve yerden bu hattı geçirerek odanın istediğim yerinde prizler oluşturdum. Aralardan elektrik kablosu geçmesin amacıyla.
Prizlerde atlama yapmak elektrikte yanlış bir iştir hocam..Mesela bir priz hattına iki priz hattı bağlayıp çekersen 3 priz çalıştırırsan bir işi 3 kişiye yüklemiş olursun Yani bir prize 3 priz akımı yükleyerek prizin ısınmasına ve yanmasına sebep olursun..İşte yangınlar bu yüzden çıkıyor..Lütfen işi bilene yaptırınız..saygılar...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst