eski eserlerde elektrik tesisatı

ciren

Üye
Katılım
22 Nis 2008
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar,
işim gereği sürekli eski eserde tesisat yenileme, aydınlatma işleriyle uğraşıyorum. binaların tescilli olmasından kaynaklı büyük sorunlar yaşıyoruz. çoğu tesisat sıva üstü gidiyor, bir yandan da görüntü kirliliği yaratmamak gerekiyor.
aydınlatma konusu ise tamamen muamma, işin uzmanı olan firmaları bulmak neredeyse imkansız. hem eseri güzelliğini ortaya çıkarmak hem de elektrik kullanımı açsından tasarruflu ve sürekli olmak gerekiyor. çoğu eserlerimizin aydınlatması vergilerimizle karşılanıyor.
bu konu ile ilgili çalışmaları olan arkadaşlar varsa tavsiyelerini veya gösterecekleri iyi kaynaklara ulaşamayı isterim.
yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sn. ciren

* Aydınlatma kısmı için fiber optik aydınlatma yapılabilir. Maliyet bakımından pahalı olabilir ama estetik olarak daha iyi olacaktır. Genellikle otellerde ve gıda sektöründe kullanılmakta.
 
Sn. Roboelektronik,
cevabın için teşekkürler.
fiberoptik kullanmamız mümkün olmuyor. herşeyden önce kamu kaynaklarının kullanımı açısından, ayrıca projelendirme ve kurulumunu sağlayacak yeterlikte firma bulamamamızdan fiberden vazgeçtik. LED denemek istedim, LED'de de philips gibi iyi bir marka olmadıkça yeterli verimin alınacağını sanmıyorum. bir çok çin malı var piyasada ama ürün kalitesi konusunda philpsle yarışamıyorlar. philips de çok pahalı. ona rağmen yavaş yavaş yönelmeye başladık.
yaşadığım en büyük sorunlardan biri firmalarda çalışan arkadaşların yeterli teknik bilgiye sahip olmaması yüzünden ürünü doğru seçememek.
eski eserde tesisat yapmak gerçekten çok farklı. işin sadece elektrik boyutu yok, mimari kısmı da işin içine giriyor.
bu konuda çalışmış arkadaş var mı acaba aramızda?
 
asıl takıldığın konu nedir acaba yani tam olarak neyi ögrenmek istiyorsun
 
Son düzenleme:
arkadaşlar konu günceldir. tarihi bir binanın aydınlatma ve priz tesisatını yenileyeceğim. sıvaaltı revizyonunda kırıp dökmeye insan kıyamıyor. sıva üstü pvc kanalları ise ortam ambiyansını bozuyor. firmalardan tarihi estetiğe uygun renk ve çeşitlerde en önemlisi de yapışkalığı sağlam pvc kanalları üretmelerini istiyorum. gelişmiş ülkelerde çalışan arkadaşlar malzeme ve işçilik konusunda tecrübeleri var mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,652
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst