Eski Bilgisayarı adam etsek

SerkaN

Üye
Katılım
2 Mar 2006
Mesajlar
195
Puanları
6
Yaş
40
selam millet ben bir şey sorucam elimde eski model bir bilgisayar var 98 kurduk çok zorlandı ve linuk kur dediler ama ben hangini kuracagıma karar veremedim sisteme fazla zorlamayacak bir linuk onerisi olan varmı ??? ??? ???
 
arkadaşım bilgisayarın özelliklerini tam olarak yazarsan yardımcı olmaya çalışırım...
 
celeron 400 küsür işlemci var 2mb ekran kartı var 64 mb sd ram 20gb hdd var hanibal kardeş
 
UbUntU kur geç derim ben... ( tabi tecrübeliysen Gentoo kur daha iyi)

bide dostum buraya bak;


BURAYA TIKLA

kendine uygun olanı bulursun
 
Bence Pardus Kur Derim Ben Live Cd Versiyonunu Kullandım 256 Ram İle Çok İyi Çalışıyor Birde En Önemli Özelliği Turkçe
 
Yardımlarınız İçin Tesekkurler
 
ben hiç birşey demem at çöpe derim :)
 
arkadslar bu linux işletim sistemi hakkında bıraz daha genis bılgı werırmsnız.. su an wındows xp SP3 kullanıyorum ama liinux a gecmek ıstıyorum.. msn vb. programLarı calıstırmakta bı sorun yaratır mı?_
 
arkadslar bu linux işletim sistemi hakkında bıraz daha genis bılgı werırmsnız.. su an wındows xp SP3 kullanıyorum ama liinux a gecmek ıstıyorum.. msn vb. programLarı calıstırmakta bı sorun yaratır mı?

Windows'da calisan programlar, GNU/Linux dagitimlarinda dogrudan calismaz. Windows programlarini GNU/Linux'da calistirmak icin emulasyon benzeri bir islem yaparsin.

Normal GNU/Linux kullanicilari, Windows altinda kullanilan programlari degil, GNU/Linux icin yazilmis programlari kullanir ama Windows'dan yeni gecen kullanicilar cogunlukla Wİndows altinda kullandiklari programlari calistirmayi istiyorlar.

MSN Messenger ve Windows altinda kullandigin bircok yazilimin benzeri/alternatifi bir yazilim bulabilirsin GNU/Linux'da ama ilk baslarda biraz farkli gelebilir.

Yeni baslayanlar icin Ubuntu GNU/Linux dagitimi iyi bir secenek ama Ingilizcen cok iyi degilse, Turkce destek alabilmek icin Pardus GNU/Linux da deneyebilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,880
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst