Eski akünün içine su basarak tekrar kullanırsam ne olur?

abuzerefendi

Katılımcı Üye
Katılım
22 Ara 2012
Mesajlar
451
Puanları
99
Yaş
40
Arkadaşlar elimde kuru akü diye satılan akü ve birde bunun aynısı ama 7A olanı vardı. 2 adet akü vardı. Dün meraktan bu akülerin içini açmayı denedim. üstündeki şey çıkıyor ve ortaya 6 mı 8 mi ne tapa çıkıyor. tapaları kaldırdığınızda bildiğiniz sulu tip akülerin su haznesinin aynısı çıkıyor. 7 amperlik olanın dibinde azcık su kalmış ama 9 a olan aküde su kalmamıştı. bende gittim oto elektrikçisi arkadaştan biraz akü suyu aldım ve 2 aküyü de su ile doldurdum. tapalarını geri taktım. üstünü de kapattım. oto elektrikçisi arkadaş ta kuru akü diye sattıklarına bakma onların da içinde asitli su oluyor dedi. öyle ikisini de doldurduk.

Sabah işe giderken 10 W güneş panelimi bu iki aküye de paralel olarak bağladım. akşam 7 gibi eve geldiğimde ise 2 akünün de ısındığını gördüm. epeyce ısınmışlar. ama bu ısınma güneşten mi yoksa kendinden mi bilemiyorum. tabi güneş panelinin arkasına onun gölgesine bırakmıştım ama güneş dönünce güneş oraya da az da olsa gelmiştir.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Asitli su değil de saf su konur diye biliyorum. Burda Bozulan akü tamiri - Kendin Yap - Proje Yapımı Sitesi Çok ayrıntılı olmasa da bir örnek mevcut.

aaaa bu benim yaptığım işlem tamda. işte bende aynen böyle yaptım ve denemek için güneş paneline bağladım sabah evden çıkarken. akşam geldiğimde birindeki değer 15,4 volt diğerindeki değer ise 15,1 V peki bu durum normal mi bunlar normalde kaç volt verirler. benimkisi biraz fazla gibi geldi.

Bu arada sana hala popülerlik veremiyorum abi. böyle diyor Bu by lent Mesajı yeniden değerlendirebilmeniz için başka Üyelerin Mesajlarınıda değerlendirmeniz gerekmektedir.
 
Son düzenleme:
Senin canın sağolsun kardeşim dediğin gibi 15v normal değil ama diğer konuda benzer başlıkta dedikleri gibi 1 gün bekle tekrar ölçüm al ölçülen değer pek çok dış etkene (sıcaklık, basınç vb.) bağlıdır ve değişiklik gösterir. Şarj işlemini de açk veya iyi havalandırılan yerde yapmayı aklından çıkarma zira işlem sırasında yanıcı zehirli gazlar çıkar aküden herkesçe bilinen. Yok içim rahat etmedi dersen aküye motor lamba bağlayıp şarjı tüket imkanın varsa uygun olan şarj aleti ile yniden şarj yap!
 
3 tane pc kasa fanı var. 3 ünü de bağladım. güzel hava veriyorlar. işe yarıyor :) bakalım bitirebilecek mi bunlar aküyü. 1 saattik çalışıyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst