Katılım
8 Ocak 2016
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
34
Konum
İstanbul
Toprak Megerleri, topraklama direncini ve toprak özdirencini ölçmek için kullanılan ölçüm cihazlarıdır. Bu tarz cihazlar sürekli olarak dış ortamda kullanıldığı için dayanıklı ve güvenilir ölçüm sonuçları vermesi oldukça önemlidir.

Toprak Direnci ve Toprak Özdirenci
Toprak direnci, bir elektrik akımının toprak üzerinden geçerken ki karşılaştığı dirençtir. Toprak özdirenci ise elektrik akımının 1m³ toprakta karşılaştığı dirence denir. Bu direnç değerinin bina veya fabrika yapılarında topraklama hatlarındaki değerleri oldukça önemlidir.

Bina veya fabrikaların kurulum aşamasında mutlaka bu değerlerin ölçülüp topraklama hatlarının ona göre ayarlanması gerekmektedir. Yine aynı şekilde yıllık olarak bu ölçümlerin yapılıp rapor şeklinde tutulması gerekir. Aksi takdirde topraklama hattında meydana gelebilecek olumsuz bir durum tüm bina ve fabrikaya zarar verebileceği gibi insan hayatı içinde önemli bir risk taşır.

ERT-S Toprak Megeri
Hollanda menşeili Nieaf Smitt markasının toprak megeri olan ERT-S modeli bu alanda en güvenilir ve en sağlam cihazların başında gelmektedir. Türkiye'de en çok tercih edilen modelden biri olan ERT-S megerleri sağlamlığı ve uzun süreli ölçüm güvenilirliği ile ön plana çıkmaktadır. Öyle ki cihaz ile ilgili yaşanan sorunların neredeyse hepsi kullanım hatasından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle doğru kullanılan bir cihaz yıllar boyunca sadece kalibrasyon belgesi alarak kullanılmaktadır.

0894567.jpg

ERT-S Toprak Megeri hakkında detaylı bilgi ve fiyat teklifi almak için alttaki linklerden sayfalarımızı ziyaret edebilir bizlere ulaşabilirsiniz.

Cenkaytest.com
http://www.cenkaytest.com/tr/urundetay-toprak-direnc-olcerler-ert-s-kazikli-toprak-megeri-43.html
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,196
Kullanıcılar
449,830
Son üye
xkullanıcı45

Yeni konular

Geri
Üst