Ersa havya arızalı hurda

serkan_48

Üye dümdüz üye
Katılım
5 Ağu 2009
Mesajlar
13,941
Puanları
4,156
Yaş
43
Konum
Antalya
Arkadaşlar merhabalar.

Geçen günlerde hurda da bir kalem tipi havya gördüm ilk başta burun kıvıtdım kim uğraşacak dedim ucu yoktu uç haricen takılan bir model. Kablo bağlantısı soketliydi. Bunun dimmeri özeldir dedim. Sonra bir iki tur sonra merak ya kaç voltluk diye bakayım dedim. Havya 24 volt 60 watt ERSA marka idi. Gezerken dimmer istasyonunu buldum. İstasyonun on off düğmesini söküp atmışlar. Bende içini merak ettim ve ikisini aldım. Daha once forumdan arkadaşlarımızdan biri 24 volt havya için dimmer devresi sormuştu bende içini merak ettiğim için aldım.

Eve geldim once güzelce temizledim. Su ve yağmur görmüştü. Dimmerin içini açtım. on off kablosunu kısa devre ettim. Havyayı soketini bağladım. Havya ısındı. Çok sevindim. Ne zamandır dimmerli bir havya almak istiyordum. Antalya'da tüm elektronik malzeme satan yerleri gezdim ama ucunu bulamadım. Yine hüsrana uğradım. Birde internette bakayım dedim. Havyanın modelini girdiğimde ERSA ANALOG 60 birde fiyatını görünce gözlerim büyüdü. Kendi sitesinde indirimli fiyatı 701.84 TL. Böyle bir havyayı hurda da görmek beni biraz üzdü. Uçlarına baktım 25 - den başlayıp 100 tl ve üzerine çıkıyor.

Şimdi ince işler için ince uç ve bi tanede kalın uç almak istiyorum.

Kullanan bilen arkadaşlarımızdan uç önerilerinizi bekliyorum.

LS2.jpg
 
Abi resim temsili idi ürün bu resimdeki cihazın aynısı. Elimdde su an uç yok. Ersanın sitesinden bakıyorum şu an.

Birkaç uç beğendim. Hala bakıyorum.
 
Allah iyiliğini versin resim temsili desene :) bir de temizledim deyince :D
 
Yağmur altında kalmış o açıdan temizledim çamur toz olmuş :D :D :Do_O
 
Bende hurdadan nasil bu kadar temiz cikti diyordum
 
Benim havyanın kablosu 3 uçlu. Nasıl oluyorda sıcaklık kontrolü sağlıyor diye özelliklerini okudum. İçinde bir akım kontrol sistemi varmış. Seramik bir rezistans varmış. Bu rezistansın değişik sıcaklıklarda çektiği akım farklı. Bu şekilde rezistansın çektiği akıma göre sıcaklığı ayarlıyormuş.

Bende internet sitelerinde yazan bilgiye göre bu yorumu yapıyorum. Havyadan gelen kabloların 2 si rezistansa ait 3. ise topraklama.

Link için teşekkürler. İnceleyeceğim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,847
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst