eplan panel layout ve 3d çizimler yardım

Arkadaşlar eplan 5.50 de grid harici sembolleri istediğim yere nasıl yerleştirebilirim...
birde arka plan rengi (siyah) nasıl değiştirebilirim...
 
Arkadaşlar eplan 5.50 de grid harici sembolleri istediğim yere nasıl yerleştirebilirim...
birde arka plan rengi (siyah) nasıl değiştirebilirim...

İlk sorunuzu anlayamadım ama ikinci soru için bu adımları yapın ; Seçenekler+Ayarlar+Kullanıcı+Grafik düzenleme+2D+Şema seçeneğinden renk değişimi yapabilirsiniz.
 
Arkadaşlar merhaba Eplan 2.6 ile ilgili en başından en sonuna çizim nasıl yapılır antet kapak sayfası 3d pano nasıl çizilir bir malzemeye 3d ürün nasıl atanır gibi tüm sorularınızn yanıtını kendi yapmış olduğum videolarda bulabilirsiniz.Yeni videoları kendim çekiyor ve vermiş oldum linke koyuyorum.Ayrıca çekmiş oldum videoların ingilizce olarak ta çekip paylaşıyorum eksikliklerimiz olursa lütfen birbirimize yardımcı olalım ki herkes yeni birşeyler öğrensin.

https://www.youtube.com/watch?v=EtoznkxTgIo&t=19s


Propanele, dışardan 3d step dosyası import ediyorum. Fakat oluşturduğum montaj plakasına, içeri import ettiğim 3d cismin montaj yüzü ters düşüyor. Propanele attırdığım 3d dosyayı nasıl rotate ederim.
yukarıdakı arkadasımınızın yazdıgı sorun ıle ben de karsılasıyorum nasıl cozum bulabılırım
 
Propanele, dışardan 3d step dosyası import ediyorum. Fakat oluşturduğum montaj plakasına, içeri import ettiğim 3d cismin montaj yüzü ters düşüyor. Propanele attırdığım 3d dosyayı nasıl rotate ederim


bu sorun ıle bende karsılasıyorum ve cozum olarak sız neler yaptınız paylasırsanız sevınırım .
 
Step dosyasini import edip ,Device logic,,,placement area,,, define komutu ile, montaj yuzeyini tanimlamaniz gerekiyor,,, Ayrica, crtl+shift+W ile parçası ilr parcayi montaj saci uzerimde dondirebilirsiniz,,
 
herkese merhabalar Rittalin sayfasından istediğim ölçüde 3d pano indirip ekliyorum. Bunun üzerine ekleyeceğim ekipmlanları sacın üzerine yerleştiremiyorum. Ön montaj alanına yerleştiriyorum ama o sekmede gözükmüyor. bunun sebebi ne olabilir. Hatta montaj paneline eklediğim kablo kanalını A harfine basıp köşelerini secebiliyorum. şimdi ona da izin vermiyor. Bilgisi olan lütfen yardım edebilir mi?

Altta resim ekledim. Mesela taşıyıcı ray eklemedim bu montaj plakasınının altında ki sekmeye düşmüyor.
 

Ekli dosyalar

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    54.8 KB · Görüntüleme: 4
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    41.1 KB · Görüntüleme: 3
  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    44.8 KB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,515
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst