Eplan p8-Eplan 5-Cofaso 6.1-Elcad-E3 Series Hangisi İyi

Bende E3 kullanıyorum. Şu onda piyasada bulunan programlardan en iyi diyebilirim. en önemli ozelliği projeye her alandan baslayabılıyorsun. ister panodan ister malzeme listesinden ister proje cizerek ben taahhut işi ile ugrastıgımdan sadace panoyu cızıp malzeme lsıtesını cıkarıyorum yada sadece malzeme lıstesını E3 te olusturarak fıyatlandırıyorum.
Hatta yeni bir özellik cıkarmışlar mousenin sol tusunu kullanarak zoom aut yada zoom in kullanabiliriyorsunuz mause ile c harfı yaparak kopyalama ıslemı yapıyorsunuz veya u yaparak yaptıgınız işlemi geri alabiliyorsunuz ve buna benzer kullanım kolaylıkları yuzunden E3 dıyorum.
 
Eplan P8 ve ELcad i çok uzun süre kullandım. Cofaso ile de kısa bir süre uğraştım.
Eplan ve Cofasoda çok benzer özellikler var. Şimdi tam olarak hatırlamıyorum ama 1-2 sene önce Cofaso ile çalışırken bazı problemlerler yaşaamıştım. Ama destekleri ilgileri gerçekten iyi. Ve çok yol katettiler. Şuan yazılım ne durumda birşey söyleyemem. Ama Eplan P8 hakikaten kullanıcı dostu. Bazen bişeyin yerini bulmak zor oluyor ama çizimdeki esnek yapısıyla tüm ihtiyaçları karşılıyor. Ekimanları katogorize etmesi çok güzel.Dolayısıyla müdahele etmek kolaylaşıyor. Raporlama işlemleri yani klemens yada malzeme listesi gibi işlemler çok basit yapılabiliyor.En güzel özelliği yazılım çok global olduğu için hazır kütüphaneye ulaşmak hazır kütüphanesi ve sembol databasini bulmak kolay oluyor. Autocad çizimlerini desteklemesi Autocad kullanıcıları için çok daha iyi.
Elcad ise biraz programlama biliyorsanız oluşturduğunuz sembolün içeriğinde ufak bir kod yazıp bazı şeyleri otomatik yaptırabiliyorsunuz. Ben bunu en çok PLC modülleri oluştururken kullanıyordum. Tabi bu bilen için kolay bilmeyen için çok sıkıntı olabilir. Ama oldum olası raporlama işlemleri Elcad de biraz sıkıntı olmuştu. Autocade export da biraz sıkıntılıydı. Elcadde Antet işlemleri her sayfada ayrı yapılmakta. ama Eplanda bu tektir o yüzden daha kolaydır.Eplan sembolde örneğin bir sigortanın cros referansının gözükmesini istemiyorsan sembol ayarından yapabiliyorsun. Ama Elcad de bunun için ayrı bir sembol yapmak zorundasın.
 
Arkadaşlar autocatte yaptıgımız bi şekli eplana makro olarak atayabiliyormuyuz?
 
Gidin Eplan P8 satın alın.
Her üretici MACRO hazırlarken Eplan'a hazırlıyor. Ben Caddy de kullandım Cofasoda.
size her birinde olan 10larca problemi sayabilirim.
Eplan tavsiye ederim.
 
Merhaba ;
Yaklaşık 3 senedir Elcad kullanıyorum.İlk Zamanlar çok zorlandım fakat kullanmayı öğrenince çok faydasını görüyorum.Özellikler PLC panosu çizimlerinde çok kullanışlı ve faydalı ama yaşadığım tek sorun Türkiyede çok yaygın değil ve yaşadığın sorunları kendin çözmek zorundasın fazla kaynak maalesef yok.
 
Ben cofaso kullanıyorum çok memnunum. Programın teknik kusurları var fakat kullanılması gayet basit iyi güzel bir program. Cofasonun yeni sürümünde teknik hatalar daha da aza indirileceğini ümit ediyorum. Özellik olarak yedekleme konusunu msygl üzerinden değilde şirket şirket otomatik ayrı ayrı klasöre dökme işlemini gerçekleştirirlerse çok memnun olucam...
 
Yapılan yorumlardan şunu çıkardım; kim hangi program ile fazla uğraşmışsa ona alışmış ve kendisine göre en iyi program o :)

Bağsedilen programları deniyorum, E3 Türkçe olduğu için listemde ilk sırada şimdilik ama yıllarca AutoCAD kullandıktan sonra bunlara alışmak biraz zaman alacak gibi. Cofaso hakkında olumsuz yazılar fazla olduğu için şimdilik denemedim ama mutlaka deniyeceğim. Bakalım hangisi benim için en iyisi olacak...
 
arkadaşlar merhaba
Cofaso kullanan arkadaşlardan kaç kişi lisanslı kullanıyor program kurulurken karşınıza çıkan kullanıcı sözleşmesinde 1 ay sonra kaçak kullanıma girer diyor
kaç kullanıcı satın aldı?
satın almak için girişimde bulunduzmu?
umarım sorun yaşamazsınız
 
Merhaba Arkadaşlar.


Başlık altında yazan proğramları kullanan arkadaşlar artıları ve eksileriyle analiz şeklinde yazabilirmisiniz.Kullandığınız proğramı tercih etme sebebiniz.


Saygılarımla.

Ben bu başlık altında yazılan tüm yazılımları profesyonel eğitim almaksızın kullandım. Şunu söyleyebilirim kullanımının öğrenilmesi en kolay olan almanların Wscad yazılımı. Tüm önemli fonksiyonları barındırıyor. Ücretsiz bir de Wscad AR uygulaması yapmışlar. Pano üretiminin takibi tüm bulut ortamlarında yapılabiliyor. Qr kod kullanılırsa projedeki yeri vs bilgileri görülebiliyor. Demoyu indirince getting started dökümanıyla kullanmayı öğreniyorsun resmen.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,831
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst