Eplan P8 de encoder sembolu lutfen yardım

bittek

Üye
Katılım
16 Ara 2006
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
39
Eplan P8 de iyi kötü bir şema çiziyorum ama encoderi nasıl göstericem bilemedim.Bilen varsa arkadaşlar lütfen yardım edin.Şimdiden ilginize çok teşekkür ederim
 
Ayrıca arka fonu beyaz değilde siyah yapmak istiyorum ama okadar ığraşmama rağmen beceremedim
 
Kullandığın encoderin macrolarına başvurmak en mantıklısı. Ama macrolarını bulamıyorsan kendin bir macro tasarlayabilirsin. Hem bu şekilde kendine göre daha anlaşılır bir şema çizmiş olursun. Tabi bu benim fikrim.

Gelelim ikinci soruna. Kullandığın versiyonu bilmiyorum ama ben 1.7.2 kullanırken Options>Settings>User>Graphical editing>General>Sheme>Black seçenekleri ile, 2.2 versiyonunda ise Options>Settings>User>Graphical editing>2D>Sheme>Black seçeneklerini uygulayarak yapıyorum. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.

Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim arkadaşım arka plan olayını halletim.Encodere gelince genel bir sembol belki işimi görücek.Kendim yapsam bile nasıl bir şekil yapmalıyım onu bilemiyorum
 
Farklı marka ve modellere göre encoder tipleri değiştiği için genel bir sembol bulman zor olabilir. Bunun yerine boş bir çalışma sayfasında soldaki Graphic araç çubuğu yardımı ile kendi encoder ve soket çizimini yapıp kendi şeklini oluşturabilirsin. Bundan sonrada Edit>Create window macro adımları ile macronu oluşturup istediğin zaman kullanabilirsin.
Saygılarımla
 
selam aleykim arkadaşlar benim eplan p8 hakkında 3 tane sorum olaçak şimdiden teşekkürler:
1) eplan 1.7.12 kullanıyorum bilgisayarımdan tamamen kaldırıp baştan kuruyorum ama yine eski hali gibi geliryor bir türlü bunu çözemedim .
2) kendi pcmin sanal xp sinde kurduğum zaman doğru düzgün çalıışıyor ama ben siemens danfoss makroları yüklemeye çalıştıktan sonra hem kendi orjinal makrosu gidiyor hem de siemens makro yu göremiyorum
3)iki tane makro nasıl ekleyebilirim ben ikisini yada üç dört tane makroyu nasıl görebilirim örneğin siemens omron scheijder ve birde eplanın makrosu nu nasıl görebilirim şimdiden teşekkürle.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst