Eplan 8 otomatik kablo numaralandırma

Arkadaşlar benim de bir sorum olacak. Kablo numaralandırdığımızda her connection point'e bir numara veriyor. Ben bunu istemiyorum. Şöyle ki; iki device arasında sadece kablo numarası vermesini istiyorum. Yani, Üç adet röle düşünün.Bunların A2 yani (-) uçları ortak. İşte bu uçlara Eplan ayrı ayrı numaralar veriyor. Ben bunu yapmasını istemiyorum. En baştakinin kablosuna numara versin diğerlerine numara vermesin istiyorum. Yardım ederseniz teşekkür ederim.
aynı sorunu yasamaktayım. ne yaptıysam asamadım daha..
 
Sevgili arkadaslarim.
Bu durumu acikladim konularda var.
Yine soyliyim. Yapamazsaniz bu konu uzerine bastan sona bir konu acayim sabitleyelim
project data . Connections. Nunbering. Setting acilan pencerede 3 secenek var.
Draw as point olayi. Hepsi bu

Deneyin olmazsa eger otomatik kablo numaralabdirma adinda yeni konu acivam
 
bende deniyorum ama ??? den ileri gidemiyorum sanırım bi yerde eksik yapıyoruz
 
Merhaba,

Arkadaşlar benim sorunum eplan p8 electric te kablo numarası atıyorum fakat ya aynı hatta farklı numralar yada hat üzerinde yer alan (sigorta, kontak) elekmanlarını görmeyerek elemanın olduğu hattın her iki tarafınada aynı numarayı veriyor. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler.
 
arkadaşlar merhaba..
Pano içi kablo damarlarını project data-place-numbering-place ve sonrasında entire designation ile numaralandırma yapıyor ancak bazı noktalara numara vermiyor ve ayrıca bu numaralama mantığı nedir? bir numaralandırma metodu varmıdır ? seçebilceğimiz?


Ve birde subcounter menüsüne nasıl uşabilirim _ signal i seçerek çözüldüğü söylenmiş,cevap için şimdiden teşekkür..
 
arkadaslar bende eplanı yeni kullanmaya basladım ve adreslemelerde sıkıntı yasıyorum.
mesela kontaktoru 5.sayfada tek hat seması diye isimlendirdigim sayfada,3.sutunda kullanıyorum, kumanda devresi diye adlandırdıgım 6. sayfa da o kontaktore ait kontakları yerlestiriyorum. Ben kontagın yanında'' 5/ tek hat seması/3 ''diye uzunca adresleme goruyorum fakat gormek istedigim ''5/3'' . Bu moda nasıl ayarlayabilirim. Yardımlarınızı rica ederim.
 
Arkadaslar;

eplanı yeni kullanmaya basladım ve adresleme de sorun yasıyorum. mesela tek hat seması diye isim verdigim 5 sayfada bir tane kontaktor kullanıyorum. Kumanda Devresi diye adlandırdıgım 6. sayfada da bu kontaktore ait kontakları kullanıyorum. Kontakların yanında ''5/tek hat seması/3 ''gibi adresleyen yazı geliyor. Bu da dogru ama cizimler boyle olunca cok karmasık gozukuyor. Onun yerine ben '' 5/3 '' yazısını gormek istiyorum. Nasıl yapabilirim. Yardımcı olmanızı rica ederim.
 
Bu açılayıcı bilgin için çok teşekkürler..Formatı kontrol edermisin orada digit kısmı var digit 1 veya daha fazla olsun.100 kablon var ise 1 digit seçme hata verebilir.3 seç mesela Bi sorun olursa yine görüşürüz.

Saygılarımla Dinçer

merhaba e plan da numaralandırma hakkında bilgi verebilirmisiniz. mesela linye den sigortaya kadar aynı numara, sigorta giriş çıkışı larında farklı numara klemens giriş çıkışlarında aynı numara olabilir mi?
 
ARKADAŞLAR MERHABA

Kablo planı alan var mı aranızda ?

kablo için 1 deki kablo rengini kesitini eplanda nereden ve nasıl giriyoruz ?

Kablo için 2 deki rrsimdeki dökümü almak istiyrum. Şimdiden teşekkürler
 

Ekli dosyalar

  • kablo için.PNG
    kablo için.PNG
    17 KB · Görüntüleme: 54
  • kablo için_2.PNG
    kablo için_2.PNG
    26.8 KB · Görüntüleme: 50
Arkadaşlar merhaba.Genel olarak otomatik kablo numaralandırma sürecini bildiği detayları ile anlatacak arkadaş varmı. Varsa eğer bu konuyu da kapatmış oluruz.

1-Projemizi seçili hale getirip menüden Project Data-->Connections-->Numbering-->Place diyoruz.

2-Açılan pencerede Settings kısmında istediğimiz formatı seçıyoruz.
Connection-oriented seçilirse cihaz öncesinde ve sonrasında ki kablolara farklı numara vermiş oluruz.

3-Yine Settings kısmında üçnoktalıolan yere tıkladığımızda(...) karşımızabazı ayarlar yapabileceğimiz pencere açılıyor.Buradan Designation kısmına girelim.Generela connectionsa 2 defa tıklayalım ve karşımıza numaralandırma formatı açılır.Buradan soldaki pencereden istediğimiz formatı sağdaki pencereye atıyoruz ve sağdaki penceredeki formatları yukarıdaki ok ile sıraya koyuyoruz.

ör: sayfa numarası ve kablo numarası ---- page number ve counter---sc gibi.

4-Daha sonra kablolar numaralandırılmış oluyor fakat numara yerine soru işareti çıkıyor.(örn:???) gibi.

5-Project Data-->Connections-->Numbering-->Enter designation seçilir ve OK diyerek otomatik numaralandırma işlemini tamamlamışoluruz.

Benim bildiklerim bu kadar arkadaşlar.Menü içerikleri ,temel ve genel ayarlar ve önemlidetaylar hakkında henüz bilgim yok.Yanlış bir şeyler yazdıysam da şimdiden kusura bakmayın.

Daha detaylı,ayarlara hakim arkadaşlarda maddeler halinde açıklayıcı olarak anlatırsa herkese yardımcı olmuş oluruz.Konu dağınıklığı da giderilmiş olur.

Şimdiden herkese teşekkürlerimi sunuyorum ve iyi çalışmalar diliyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst