enversör şalter

volky

Üye
Katılım
14 Mar 2008
Mesajlar
392
Puanları
1
Yaş
39
slm arkadaşlar enversör şalterin neden kullanıldığını ve özelliklerini anlatabilirmisiniz.
 
Nasıl bir devrede kulanmak istiyorsunuz ?
 
Mutfakta kullandığımız batarya varya, hani sağ tarafa çevirince soğuk su akar, sol tarafa çevirince sıcak su akar. İşte onun gibi bir şey. Amaç musluktan bazen soğuk bazen sıcak su akıtmaksa hangi tarafa çevirirsek o su akar.

Enversör şalterde bir alıcıya 2 farklı enerjiyi ayrı ayrı vermeye yarar. Bazı küçük ilave ile kutup değiştirici olarakta kullanılır.

Batarya örneğini alırken ortadan açınca sıcak ve soğuk suyu karıştırıp, ılık su alabiriz. Ama enversör şalterde böyle bir seçeneğimiz yok.
 
Motorlarda sag ve sol devir yönü degiştirmek için kullanıldıgı gibi dahlender motorlarda alçak veya yüksek devir için enversör şalter kullanılabilir.
 
Çoşkun kardeşim,
Yanlışmı anladımki, enversör şalter faz sırasını değiştirerek motorun dönüş yönünü değiştirir bilirim. Çift hızlı motorlarda ise kutup sayısını değiştirme yapar. burada faz sırası değişmez. Enversör paket şalterlerde 1-0-1, hız değiştiriceşerde 1-0-2 yazar biliyorum..
 
ZEYBEK...... HAKLISIN BEN O DAHLENDER MOTORU YANLIŞ YAZDIM.VERDİGİM YANLIŞ BİLGİDEN DOLAYI ÖZÜR DİLERİM
 
Yorumlarınızı yazarken sırf büyük harf kullanmamaya özen gösteriniz
 
yandan kollu inşaat vinçlerinde kullanılan 6 bağlantı uçlu enversör şalter için motor kablo bağlantı ve enversör kablo bağlantı bilgilerini gönderebilirmisiniz.Motor Monofaz 220 volt.
 
Enversör şalterle 1 - kw lik motorların ileri geri çalıştırılması yapılır.
Madem konu açılmış ben de bir soru sorayım : enversör şalterle yıldız üçgen bir motoru kontaktör , röle , anahtar kullanmadan çalıştırabilirmisiniz? Motorumuz trifazedir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,120
Mesajlar
915,175
Kullanıcılar
449,825
Son üye
yasargokdemir

Yeni konular

Geri
Üst