entes rg3-12cs problemi?

cglryzc

Üye
Katılım
15 Kas 2006
Mesajlar
101
Puanları
1
Yaş
39
Konum
ARTVİN
merhaba arkadaşlar.
bir tesisimize entes rg3-12cs rgkr taktık. ilk üç kademe trifaze, diğer kademeler ise monofaze kondansatörler içeriyor. tüm ayarları yaptık. şöyle ki röle üzerinden sistemin çektiği akımları ve sistem gerilimlerini görebiliyoruz doğru bir şekilde. ayrıca sürekli cosfi değerleri 1 veya 1'e yakın değerler görünüyor. röle üzerinden okunan oranlar yüzde 1-2 civarlarında. fakat sayaçtan okunan değerler yüzde 22 oluyor. akım trafoları kompanze noktasından önde takılı. bir de error 12 ve error 14 hataları veriyor.
entes desteği aradım ama yaptıklarımın aynılarını söylediler.
tavsiyesi olan var mı.
şimdiden sonsuz teşekkürler. günden güne cezaya giriyoruz. yardım...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
bahsettiğiniz %22 endüktifse,kapasitif de düşükse(%5-6 gibi) cosinüsfi yi -0,99 yaparak işe başlayabilirsiniz.Bir de olayı daha detaylı anlatırsanız,oranlar,akım trafosu oranı gibi.Bir de bu erorların açıklaması neymiş.
 
arkadasım bırde akımtrf. kotrolet farklıolabılırsayacıle .cevırı oran larınada bı bak.
 
akım trafoları 300/5 lik. sayacınkiler de aynı. yani 300/5 lik. iki akım trafo grubu arka arkaya bağlı. ctr oranı rölede 60 olarak ayarlı. halen bir çözüm bulamadım maalesef.
 
12 nolu alarm aşırı kompanze demek
14 nolu alarm 3fazlı kondanstör kademeleri uygun secilmemiş
 
otomatik taramayı yük yokken yapmayı deneyin.Yani kondansatörler açık ama işletme güç çekmezken ya da dengeli ve az yük çekerken.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,135
Mesajlar
915,326
Kullanıcılar
449,854
Son üye
Enes.trk

Yeni konular

Geri
Üst