Entes RG3-12C Eeaktif Güç Kontrol Rölesi Ayar...

ejder31

Üye
Katılım
15 Nis 2011
Mesajlar
57
Puanları
1
arkadaşlar entes RG3-12C rölem var ve kopasitif ceza geliyor 1. kademe 2,5 kvar - 2. kademe 5kvar - 3. kademe 10kvar - ve 4. kademeden itibaren hepsi 20kvar dır bunların bi kısmını 2,5 - 5 ve 7,5 kvar ekliyeceğim bu kondansatörlerin röle tarafından algılanma ayarını nasıl yapabilirim ya da bu kompanzasyonu nasıl bi düzene koya bilirim


şimdiden teşekkürler...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Size yardımcı olabilmek için tesis hakkında bilgiler vermelisiniz. Kapasitiften cezaya girme nedenini bulmanız lazım. Otomatik kompanzasyon sisteminde sabit grup mu var? sistemde online ups mi var? Dengesiz yüklenme ne kadar? Önce sorunun kaynağını bulup yani teşhis koyup ondan sonra tedaviye geçin.
Rölenin kullanma kılavuzunu entes sitesinden indirebilirsiniz.
ENTES / Reaktif Güç Kontrol Röleleri / RG3-12C
 
benim başımda benzer bir tesisat vardı role ile bir türlü ayar tutturamadım devrede kondansatör yokken bile sayaç kapasitif yazıyordu
dinamik kompanzasyon yaparak çözdüm.şu anda ind %1 cap%0.5 geliyor .
 
arkadaşlar 1. kademeye her zaman en yüksek trifaze kondansatörü bağlayın...
 
size yardımcı olabilmemiz için biraz daha bilgi vermelisiniz. scorpion eyes arkadaşımızın belirttiği gibi durumlar geçerlidir.
 
1. kademen trifaz olmalı bu entes rg de kesin kural. cap menüsünden kademe güçlerini ve bağlantılarını kontrol et bu kısımda bir hata olabilir. oto setup yaparak rg otomatik bağlantı ve güçleri hesaplar zaten. oto setup yaptırırken devrede dengesiz yük varsa devreden çıkar ki kademe güçleri doğru hesaplanabilsin. bunun için akşam saatleri fabrika veya işyeri kapanınca yaptır bence. bir de fazlara eşit yüklenmemiş olabilirsin yani r fazından fazla akım çekiyor diğer fazlardan ise daha az olablir. bunun için faal durumda var değerlerini gözlemle var değerinin yüksek olduğu faza monofaz kondansatör yükleyerek böyle bir problem varsa çözebilirsin..
 
aslında entes ın bu urununde 1. grubuna her zamn 5 kvarlık kondansator baglanmalıdır...
 
Sisteminizin nasıl oldugunu bilmiyorum ama bence oraya 3 adet monofaze kondansatör koymanız 3 faza da daha düzgün kondansatör çekmesine yardımcı olabilir . Ve mutlaka akım trafosu oranını kontrol etmenizi oneririm . set e basılı tutuyorsunuz trf yazınca ekranda sete basıp ctr oranını giriyorsunuz orneğin 50/5 ise 10 olarak ...Daha detaylı bilgi verirseniz soruna cozmemiz daha kolay olur ..Kolay gelsin
 
20 kvarlık toplam kondansatör varsa 1.gr kondansatörü 5 kvar olarak bağlayınız..Grupları tanıttığınızda sorun çıkmaz umarım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst