Entes rg 12c gkr

aydın1878

Üye
Katılım
21 Eyl 2007
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar Mevcut kompanzasyon sistemimle ilgili sorunlar aktaracağım tecrübelerinizi aktarırsanız sevinirim.

a). RGKR de (Entes RG 3 12C ) aşağı yukarı ok tuşları ile sona gittiğimde error r14 hatası veriyor. Sistemi inceledim faz sigortaları atık değil faz bağlantısı da yanlış değil .. zira daha önce bu hatayı vermiyordu, faz girişlerine dokunmadım.. neleri tekrar gözden geçireyim..

b). Role nin menülerinİ incelerken Aktif güçler kısmında (Export) enerji E 00 0000 006,9 sürekli sabit yani sürekli aynı güç çekiliyor görünüyor.(6,9 kw) yükler sürekli değiştiği halde..bu normal mi? sabit bir değer olamaz herhalde?
c). Yine menüde Toplam Aktif güçlerde
1. Göstergede ki toplam aktif import güç mevcut(7,660 W)
3. Göstergede ki toplam aktif export güç değeri 000,0.(sıfır) yani sistemden aktif güç çekilmiyor görünüyor anlamadım gitti
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
* akım trafosu bağlantılarınızı kontrol ediniz, ölçüm aşamasında hata yaşanıyor olabilir.

* Röleniz, kademeleri tanımamış olabilir.

* Daha önceden istenilen gibi çalışıp, sonradan hata veriyorsa, kondansatörlerinizi kontrol ediniz, gücü düşmüş olabilir. Kondansatörler zamanla verimini kaybetmektedir.

* Kontaklarınızı da kontrol ediniz.
 
selamlar
error 14 RST kademe dizilimi uygun seçilmemiş hatası demek.Eğer röle kademelerinizi düzgün olarak tanıdı ise ve röleyi program10 da kullanıyosanız bu hatayı pek önemsemeyin.
Rölenin gösterdiğiği güç değerlerine gelince Import şebekeden çekilen enerjiyi, Export şebekeye verilen enerjiyi gösterir.Sanırım sizin şebekeye enerji verme durumunuz yok bu sebeple bu değer 0 olmalı.rölenizde gördüğünüz güç değeride röle bağlandıktan sonra Set Up yaptırana kadar röle bağlantı hatalarından dolayı hem Import hem de export hanesine enerji yazıyor.Set Up ile bağlantı hataları düzeltilince sadece Import hanesine yazmaya devam eder.Enerji endekslerinizi sıfırladığınızda bu değer sıfırlanacaktır ve bir daha buraya değer yazılmayacaktır.
 
bağlantı hatası yapmışsınız. bu yüzden enerji değerleri artmıyordur. faz sırasını faz akım gerilim girişlerini tutarlı yaparsanız probleminiz çözülür.
 
değerli meslektaşım
bu bahsettiğin röle mükemmel bir röle bağlantılarını kontrol et kontaktörlerini capasitörlerini
akımtrafolarını dikkatlice incele özellikle akımtrafosunun kompanze edilmemiş enerjiden al
ilk set up aşamasında kontaktörün ayağı geçirmiyorsa dahi kapasitörlerin amperajlaı çok az
bir fark ile dengesiz ise dahi set up aşamasında sınıfta kalırsın ve röleden randuman alamazsın.
söylediklerimi harfiyen uygularsan problem yaşamayacağına emin olabilrisin.
saygılarımla Varol KANBUR.
 
Akım Trafosunun K-L uçlarında 1 fazı ters yada iki fazı ters bağlama durumlarında her ikisininde arttığını görürsün. Setup yaptırınca düzelecektir.
 
arkadaşlar L1-L2-L3 akımlarından L2 akım okunmuyo sistem yeni entes rg3 12 cs bi ara kendiliğinden düzeldi sayacı değişmem gerekiyordu sayaç ve tmş değiştikten sonra tekrar bozuldu L2 akım yok faz ve k-l uçları dedektör ve ölçü aleti ile kontrol ediyorum herşey doğru yinede yok. akım trafoları 1 hafta boşta kaldı patlamış olabilirmi ne yapmam gerekiyor
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst