entes reaktif güç kontrol rölesi yeni akım trafosu tanıtma

Halo16

Üye
Katılım
29 Haz 2008
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar 60/5 olan akım trafomuz yandı yerine elimizde bulunan 50/5 oranındaki akım trafosu koyduğumda entes marka reaktif güç kontrol rölemizin aşağı ve yukarı oklarına ikisine birden bastığımızda otomatik pozisyonda kapasitif aktif oranında ilerledi .C/K ayarını elleye alıp 85 e getirdiğimizde ise kapasitif 0 gidip indiktüf ise %60 gitmekte ayara getirmem için neler yapmam gerekir

bana yardımcı olurmusunuz?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Entes rölenin modeli ne? Tek akım trafolu mu? Üç akım trafolu mu?
 
Tek akım trafolu 1 kademede 1 kvar 2 kademede 2 kvar 3 kademede 2.5 kvar 4 kademede 5 kvar 5 kademede 10 kvar 6 kademede 10 kvar röle 12 kademe ancak 6 sı boşta bu idari binayı besleyen bir hat birde bu röledeki gecikme ve program seçenekleri ne işe yarıyor aydınlata bilirmisiniz. şimdiden teşekkür ederim.
 
Akım trafosu oranı:
Eskiden: 60/5=12
Şimdi: 50/5:10
Yani akım trafosunu değiştirdikten sonra, röleye manuel olarak bu değeri öğretmeniz gerekli. Yoksa hatalı kompanzasyon yapar.
Gecikme seçenekleri şu işe yarar:
Sizin indüktif yükünüz devreye girdikten kaç saniye sonra kompanzasyona başlansın, yük devreden çıktıktan kaç saniye sonra kompanzasyon durdurulsun. Bunun esprisi şudur: Yükerin devrede kalma süresi uzunsa eğer, süre yüksek tutulabilir. Birkaç saniye sonra devreye kademe alınmasında mahsur yoktur. Yükler devreye sık girip çıkıyorsa eğer, bu sırada kompanzasyon da devrede olmalı ki sayaç azar azar da olsa reaktif değerler kaydetmesin.

Program seçenekleriyle de, röle bu pragram seçeneklerine göre kademelerdeki kondansatör değerlerini öğrenir. Entes RG-T modelinin 5 farklı program seçeneği vardır. (Bu değerler kondansatör güçlerinin oranlarıdır.):
PS1: 1:1:1:1:1:1...
PS2: 1:2:2:2:2:2...
PS3: 1:2:4:4:4:4...
PS4: 1:2:4:8:8:8...
PS5: Baştan Al, Baştan Bırak

İlk dört seçenekte röle (rotasyonel anahtarlama) , beşinci seçenek baştan al baştan bırak seçeneğidir. Pragram seçeneğinin PS5 olması daha kullanışlıdır. Tek dezavantajı her seferinde ilk ademeler devreye alınıp bırakıldığı için ilk ademeler çabuk yupranır (kondansatör-kontaktör).
 

Ekli dosyalar

  • Entes RG-T_TR.rar
    402.1 KB · Görüntüleme: 2
arkadaşlar giddiğim bir madende entes12t tek akım trafolu role var fakat akım trafosu olan yer mühürlü burada trafo gücü 400 kva çarpanı 120 burdaki akım trafosu değeri kaç olabilir toplam kurulu güç yaklaşık 150 kw yardımcı olursanız sevinirim
 
skoper75 ' Alıntı:
burada trafo gücü 400 kva çarpanı 120 burdaki akım trafosu değeri kaç olabilir

Carpanin 120 olmasi demek, X/5=120 demek olacagindan X=600 A primerli akim trafosu kullanilmis demektir.Yani akim trafonuz 600/5 olmasi gerekir.Saygilar
 
Verdiğiniz bilgiler için herbirinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
 
@genç arkadaş Peki röleye nasıl öğreteceğiz yeni akım trafosunu?
 
Halo16 ' Alıntı:
@genç arkadaş Peki röleye nasıl öğreteceğiz yeni akım trafosunu?

Röle kılavuzunda var bütün bilgiler. Önceki cmesajıma eklemiştim dosyayı.
 
5. programda röle kademeleri kendimi tanıyor yoksa yük değiştikce baştan 1. kademeyi alıp yük kiktarına göremi diğerlerini alıyor?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,556
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst