ENKODER,SERVO MOTOR,PROFIBUS HAKKINDA BİLGİ

mharput

Üye
Katılım
21 Ara 2007
Mesajlar
61
Puanları
1
Yaş
39
1.Hidrolik sistemle bir adet oransal valf kullanarak çalışan bir istifleme ünitesini değiştirmek istiyorum.Sistemi enkoderli sisteme dönüştürmek istiyorum.Ne tip bir enkoder kullanmalı,enkoderler hakkında doküman olan arkadaşlar paylaşabilirler mi ?

2.Yukarıda bahsettiğim sistemde enkoderle beraber servo motor kullanmak istiyorum.Servo motorlarla ilgili dokümana ihitiyacım var.Yardımcı olabilir misiniz?

3.Profibus haberleşme hakkında dokümana ihtiyacım var.Nasıl kurulur,ne tip kablolar kullanılır,ne kadar mesafede çalışır vs. ?

Araştırmalarımdan birçok bilgi elde ettim fakat konu açıp tecrübeli arkadaşların da bilgi ve dokümanlarını öğrenmenin de faydası olacağını düşündüm.Ayrıca istifleme üniteleriyle ilgili elinde video olan arkadaşlar da paylaşırsa mutlu olurum.Herkese şimdiden teşekkür ediyorum....
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Servo motor kullanacak iseniz enkodere ihtiyacınız olmayacak, zira servo motorlar zaten enkoder vb. bir pozisyonlayıcı ile birlikte gelmektedir. Anladım kadarı ile bir platformun yüksekliğini ayarlayacaksınız. Servo motor dökümanı ile ilgili bu formun Megep dökümanları bölümüne bakın. Profibus ağı da Profibus kablosu ile oluşturulur ve kilometrelerce mesafeye çıkabilir. 12 Mbit/sn en yüksek hızıdır ve 100 m de sağlıklı çalışır. Hızı düşürünce mesafe de uzayabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst