ENH Deplasesi İşi Kimin Sorumluluğunda

Katılım
2 Tem 2009
Mesajlar
197
Puanları
1
Yaş
46
Bir kamu kurumuna ait elektrik üretim santralinin çift devre enterkonnete sisteme bağlantısı pigeon iletkenler ile sağlanmaktadır. Hat yaklaşık 20 yıl önce çekilmiş, kamulaştırmalar hat irtifak hatları alınmış. Hat güzergahında toki inşattı yapılmakta ve direklerin bir bölümü toki giriş yolu üzerinde kalmaktadır. Yolun yapılması için hat güzeegahında ciddi değişiklikler yapılmalı ve yeni kamulaştırmalar ve irtifaklar alınması gündeme gelmektedir. Hat tesise ait özel hatttır. Burda karşılıklı sorumluluklar nelerdir. Bir direğin etrafında refüj yapılması durumunda güzergah değişmeksizin kurtarma imkanı olabilir . Bu durumda da hat tadilat projesi yaptırılarak, yaklaşma mesafelerine göre tedaşa onaya mı sürülmelidir? Süreç nasıl işletilir.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sn.fahrikem,gerilim belirtseydiniz iyiydi. Enterkonnekte sistem cümlenize binaen 154KV veya 380KV sayıyorum.Böyle olunca konunun Tedaşla bir ilgisi yok.Yetkili kuruluş TEİAŞ dır. Masraflar TEİAŞ'ın dışındaki kuruluşlarındır.(TOKİ-BELEDİYE vs.)
İlgili bölgenin TEİAŞ birimine dilekçe ile başvurulur. TEİAŞ yetkilileri nasıl ne şartlarda bir proje hazırlamanız ve nasıl ne şekilde bir tesis yapmanız gerektiği konusunda sizi yönlendirecektir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst