Enerji Yöneticiliği Konusunda Yardım

aksin

Üye
Katılım
4 Ara 2008
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
39
2) Toplam inşaat alanı en az yirmibin metrekare veya yıllık toplam enerji tüketimi beşyüz TEP ve üzeri olan ticari binaları ve hizmet binaları ile toplam inşaat alanı en az onbin metrekare veya yıllık toplam enerji tüketimi ikiyüzelli TEP ve üzeri olan kamu kesimi binalarının yönetimleri, bina ve tesislerinde, enerji yönetimi faaliyetlerinin yürütülmesini temin etmek üzere, binalarındaki çalışanları arasından enerji yöneticisi sertifikasına sahip birisini enerji yöneticisi olarak görevlendirir. Çalışanları arasından görevlendirmenin mümkün olmadığı hallerde, enerji yöneticileri veya şirketler ile sözleşme yapılmak suretiyle hizmet alınır. Bu şekilde enerji yöneticisi sertifikası sahibi bir kişi tarafından verilebilecek hizmet, üç bina ile sınırlıdır. Birden fazla bağımsız binanın enerji ihtiyacının aynı merkezden temin edilmesi halinde, bağımsız binaların ayrı ayrı toplam inşaat alanlarının toplamı, toplam inşaat alanı olarak kabul edilir.



-yönetmelik belgeyi üç bina ile sınırlamış ancak üç binadan kasıt nedir her biri 25000 metre karelik 4 binadan 100000 metrekarelikkapalı alana sahip bir parseldeki bir kuruluşa ait 4 bina bir binamı kabul edilir 4 binamı kabul edilir kıstas nedir
-veya bir ildeki her biri 10000 metrekare kapalı alana sahip birbirinden ayrı ama il sağlık müdürlüğüne bağlı 5 hastane tek bina mı sayılır 5 binamı sayılır
- binanın enerji ihtiyacının aynı merkezden temin edilmesi '' ibaresi var bu ne demek tek elektrik abonesimi? tek kazanmı? yoksa enerji bedelini ödeyen saymanın tek olmasımı bu ibare nedir?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst