Enerji Verimliliği Kanunu

genç arkadaş

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
8 Mar 2007
Mesajlar
3,573
Puanları
106
Enerji Verimliliği Kanunu
Kanun Numarası 5627 / Sayı: 26510
Kabul Tarihi 18.04.2007
Resmi Gazete Tarihi 02.05.2007
Yayımlandığı Düstur Tertip: 5 Cilt: 46 Sayfa

___________________________________________

Amaç, Kapsam ve Tanımlar
Birinci Bölüm
Amaç
MADDE 1 –
(1)
Bu Kanunun amacı; enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılmasıdır.

Kapsam
MADDE 2 –
(1)
Bu Kanun; enerjinin üretim, iletim, dağıtım ve tüketim aşamalarında, endüstriyel işletmelerde, binalarda, elektrik enerjisi üretim tesislerinde, iletim ve dağıtım şebekeleri ile ulaşımda enerji verimliliğinin artırılmasına ve desteklenmesine, toplum genelinde enerji bilincinin geliştirilmesine, yenilenebilir enerji kaynaklarından yararlanılmasına yönelik uygulanacak usûl ve esasları kapsar.

(2) Enerji verimliliğinin artırılmasına yönelik önlemlerin uygulanması ile özellik veya görünümleri kabul edilemez derecede değişecek olan sanayi alanlarında işletme ve üretim faaliyetleri yürütülen, ibadet yeri olarak kullanılan, planlanan kullanım süresi iki yıldan az olan, yılın dört ayından daha az kullanılan, toplam kullanım alanı elli metrekarenin altında olan binalar, koruma altındaki bina veya anıtlar, tarımsal binalar ve atölyeler, bu Kanun kapsamı dışındadır.

Tanımlar
MADDE 3 –
(1)
Bu Kanunun uygulanmasında;
...
...
...





Devamı ekteki belgededir.
 

Ekli dosyalar

  • EnVerKanunu_Temmuz2008.rar
    3.8 MB · Görüntüleme: 254
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Enerji kimliği ile ilgili gazete haberi.
 

Ekli dosyalar

  • Bu belge yoksa evinizi satamazsınız.rar
    27.6 KB · Görüntüleme: 56
EN 16001 enerji verimliliği yönetim sistemi belgesi alan veya bu konuda bilgisi olan var mı
 
Arkadaşlar en son 27.10.2011 yönetmeliği var ve 2 yıllık tecrübe gerektiğine dair birşey göremedim bilgisi olan varsa paylaşşın bizimle mutlu olalım
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,857
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst