Enerji santrallerinde black star özelliği

enerji santrallerinde black star özelliği nedir?


  • Kullanılan toplam oy
    2
  • Anket kapatılmış .

talha23

Üye
Katılım
11 Eyl 2011
Mesajlar
2
Puanları
1
slm arkadaşlar ben Talha dün Tüm ülkede hepimizin malumu büyük kesintiler oldu sistem frekanslı arıza ankara milli yüktevzi ve yerel yüktevziler bazı enerji santrallerini arayarak black star özelliği santralinizde varmı diye sormuş ancak doğru dürüst bi cevap bulamamış işin ilginci kendileride bu mod nedir nasıl kullanılır bilen yok konu hakkında bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim teşşekkürler...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Sanırım sordukları black start olsa gerek: en.wikipedia.org/wiki/Black_start

İlk kısmını sizin için kabaca çevirdim:

"Bir siyah başlangıç, dış elektrik enerji iletim ağından bağımsız olarak, bir güç istasyonunun tekrardan çalışır hâle getirilmesi sürecidir.

Normal olarak, santralde kullanılan elektrik enerjisi, istasyonun kendi jeneratörlerinden temin edilir. Eğer santralin tüm ana jeneratörleri devre dışı kalmışsa, istasyon çalışma gücü, santralin iletim hattı vasıtasıyla şebekeden güç çekerek sağlanır. Bununla birlikte, geniş çaplı bir kesinti sırasında, şebekeden tesis dışı güç tedariki mümkün olamayacaktır. Şebeke gücünün temin edilememesi durumunda, enerji ağını tekrar çalıştırma amaçlı önyükleme için sözüm ona bir siyah (yoktan) başlangıç gerekir.

Bir siyah başlangıç için bazı güç istasyonları, ana istasyon jeneratörlerini çalıştırmak için kullanılabilecek büyük jeneratörleri (birkaç MW kapasiteli) çalıştırmak için kullanılan, normalde siyah başlangıç dizel jeneratörleri (BSDG [SBDJ)]) olarak çağrılan ufak dizel jeneratör bulundururlar. Buhar türbinleri kullanan üretim santralleri; kazan su besleme pompaları, kazan yanma taze hava üfleme fanları ve yakıt hazırlanması için kendi kapasitelerinin %10 'una kadar varabilen istasyon işletim gücüne ihtiyaç duyarlar. Her bir istasyonda bu büyüklükte bir yedek kapasitenin sağlanması ekonomik değildir; bu sebeple, siyah başlangıç gücü, daha önceden belirlenen bağlantı hatlarıyla başka bir istasyondan sağlanmalıdır (yedek güç jeneratörü bulunan ve kendisinden sonra sırayla diğer santrallere de siyah başlangıç gücünü gönderecek bir istasyondan...)"
 
takip
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,164
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst