enerji nakil hattının yer altına alınması sonrası binaya bağlantı yapılması

etimuh

Üye
Katılım
14 May 2013
Mesajlar
3
Puanları
1
İlçemizde enerji nakil hatları tedas tarafından yer altına alınıyor.Yonetmelıklere gore bına baglantısının yapılması tedasın mı yoksa ev sahıbının mı sorumlulugundadır..
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kofre bağlantısı dahil dağıtım şirketinin sorumluluğundadır
 
cevabınız için teşekür ederim.ilçede yaşanan sorun, dagıtım şirketi ev sahibine bina baglantısını kendısının yaptırmasını gerektiğini ve elektrikçi cagırmasını soyluyor.gelen elektrikçiyede şebekede notrun mavi olduğunu bildiyor.daha sonra gelen elektrikçi bınada (bina 2000 yılında yapılmış) kontrollerı yapmadan baglantıyı yapıyor oysa bınada notr sıyah renkmış ve dairelerden bir tanesine iki faz gittiği için ev sahibinin kombisini yanıyor.bu durumda baglantının tedasın sorumlulugunda oldugunu hangi yonetmeliğe dayandırarak kanıtlayabılırım.
 
yönetmelik kısmını bilmiyorumda tedaşla ,işi yapan yüklenici firma arasındaki teknik şartnağmede bina bağlantısı yapılacaktır diye bi madde varsa o şekilde yapar bizimde yer altına alındı hatlarımız yükleneci firma bağlamadı.


hata elektrikcinizde bina nörtü kontrol etmesi gerekirdi tedaş kendi hattındaki nörtün mavi olduğunu söylemiş, elektrikcinin bina nörtü kontrol etmesi lazımdı renkden emin değilse sayaç girişlerindeki nörtü takip ederek bağlaması gerekirdi ezbere iş yapmış.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,491
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst