enerji hatlarından iternet kullanımı nasıl yapılır?

aliplc

Üye
Katılım
1 Mar 2007
Mesajlar
356
Puanları
1
Yaş
53
arkadaşlar herkese kolay gelsin,

220 volt şebekeye internet nasıl veriliyor ve nasıl kullanılıyor?

220 v Şebeke üzerinden internet haberleşmesinin nasıl yapıldığını bilen arkadaşlar bilgilerini paylaşablirler mi?

hayırlı çalışmalar diliyorum,...
 
internet ile 220 volt arasında nasıl bır alaka olabılır ki,bılgısayarın calısmasından başka???
 
http://www.yorumla.net/network-internet/541780-elektrik-hattindan-internet-kullanma.html

http://www.porttakal.com/haber-elek...ullanabileceginizi-biliyor-musunuz-24809.html

http://www.bimel.com.tr/bilgi/elektrik_internet.php
Elektrik hattından Ethernet
Türkiyede ADSL'in hızını tartıştığımız şu günlerde, dünya, hızlı İnternet servisleri teknolojilerine bir yenisini daha ekliyor. ABD'de uygulanmaya başlayan Broadband over Power Lines (BPL) / Power-line internet / Powerband sisteminde Internet hizmeti, elektrik prizleri sayesinde sağlanıyor. Prizlere takılan adaptörler, elektrik akımını anlamlandıran ve taşıdığı verilere göre şekillendiren birer "modem" işlevi görüyor. Bu sistemin en büyük avantajı, kablolama masrafı gerektirmemesi ve karşılıklı video, ses iletişiminin eskiye göre çok daha hızlı yapılabilecek olması. Kaynak: Focus Dergisi

İki, üç katlı ev ve işyerlerinde HomePlug ağ kurmak oldukça mantıklı duruyor. Kablo çekme derdinden kurtulmanın yanı sıra bilgisayarların yerini değiştirmek gerektiğinde de yeni kablo çek, eski kabloları sök zahmetine girmemiş oluyorsunuz. Her ne kadar kablosuz ağlar için bir alternatif olarak görülse de HomePlug'ı kablosuz ağınızı genişletmek için de kullanabilirsiniz. Birinci kata çekilmiş olan ADSL hattınızı bir HomePlug adaptörle elektrik hattına bağladığınızda ikinci ve üçüncü katlardaki odaların prizlerinden de Internet'e erişebilirsiniz. HomePlug kablosuz ağ adaptörünü prize taktığınızda ise aynen ağınıza bir kablosuz erişim noktası eklemişsiniz gibi o katta bulunan bilgisayarlar kablosuz olarak Internet'e erişebilir. Internet erişiminin yanı sıra ses ve görüntü iletiminde de HomePlug teknolojisi büyük kolaylıklar getiriyor. En üst katta bulunan bir dijital uydu alıcını HomePlug teknolojisi büyük kolaylıklar getiriyor. En üst katta bulunan bir dijital uydu alıcısını HomePlug ağına bağladığınızda diğer katlardaki televizyonlar da ek bir kablo, anten veya receiver'a gerek olmadan sadece bir adaptörler bu yayınları alabiliyor. Orta kattaki bir müzik setinde çalan müziği eğer HomePlug bağlantısı var ise diğer katlarda bulunan müzik çalardan da dinleyebilmek bu teknoloji ile mümkün.

Haber Kaynağı: PC Magazine, Yıl: 1, Sayı: 2006/09, Sayfa: 86
 
Yüksek gerilim hatlarından farklı frekans kullanılarak, bilgi (kumanda sinyali, telefon konuşması gibi) alış-verişi yapılıyor; ama internet hakkında malumatım yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,042
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Geri
Üst