Enerji etiketleri yıllık tüketim miktarı tam olarak doğru mu?

Walorn

Üye
Katılım
7 Şub 2012
Mesajlar
11
Puanları
1
Merhaba Arkadaşlar;
Buzdolabı/Dondurucu enerji etiketlerinde merak ettiğim bir durum mevcut,bu konuda bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa çok sevinirim.

- Enerji etiketilerindeki Yıllık tüketim miktarı neye göre yıllık acaba? yani 24 saatlik standart deney sonucu diyor fakat standart testler neler?
- Normal günlük kullanımda tüketim farkı oluşur mu?
- Hiç kapağı açılmadan içi dolu olarak mı test yapılarak mı hesaplanmış? yoksa başka şekildemi?
- Ne kadar güvenilir bu değerler?
 
Etiketin altında son iki sırada cevabın net olarak yazıyor.lütfen bakınız.
 
Cevabınız için teşekkürler fakat standart dan kasıt nedir bende onu merak ediyorum?
Örneğin, çamaşır makinelerinde 60 derecede pamuklu yıkama standartlarına göre hesaplanmıştır diye yazıyor,aynı şekilde bulaşık makinelerinde de program ve doluluk oranları belirtilmiş fakat buzdolaplarında hiçbirşey belirtilmiyor...

Acaba en yüksek soğutma derecesinde full dolu veya boş olarak mı hesaplanmış? yoksa en düşük soğutma derecesinde boş veya dolu olarakmı? Merak ettiğim bu bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim
 
25'C ortamda ölçüldüğünü biliyorum. Ancak yiyecek ve kapı açılma durumu hakkında bilgim yok. Pratikte oldukça fazla değişeceğini düşünüyorum. Çünkü buzdolabı otomatik bir ürün değil; yüklenen yiyecek ve kapı açılmasına göre tüketimi ciddiye alınacak derecede değişebiliyor. Bu açıdan tüketim değeri ancak değişik modelleri eşit şartlarda kıyaslamak için bir ölçüt olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst