Enerji Depolamada Çığır Açacak Bir Teknik

Almanya korkunç bir şekilde yenilenebilir teknolojiler üzerinde araştırma yapıp uyguluyor bizim arkadaşlar boş hikaye filan diyor. Almanyadan daha fazla güneşe sahibiz
Bundan 12 yıl önce güneş paneli ve rüzgar enerjisi ile çalışabilen kombi düşünmüştüm bu konu ile bulabildiğim bütün bilgileri okudmuştum çıkan sonuç:Güneş metre kareye 1000watt elektrik enerjisi verir biz ancak labaratuar ortamında bu elektrik enerjisinin yüzde 20 sini alabiliriz yani 1 mt kareden üretilecek elektrik 200 watt bir nüklüer santarlin gücü kaç watt?Akkuyunun gücü 1200 megawatt mış Allah aşkına bunu kaç metre kare tutacağını bir hesaplayın!
Nüklüer santraller normal şartlarda çevreye en az zarar veren santarllerdir
Şeklinde bir görüş mevcut. Nükleer enerjiye karşı değilim ancak bu bakış açısının yanlış olduğunu düşünüyorum. Dünya devlerinin santrallerden uzaklaşırken bizim bu enerjiye yönelmemizi anlamıyorum.
Eğer elektrik enerjisi çok kullanıyorsanız en az masraf la en yüksek güçte elektrik üretmenin en kolay yolu nüklüer santraldir!Almanya enerji ihtiyacını temiz enerji ile karşılamayı düşünüyor ama buna imkan var mı?
Elektrik üretmek için termik santral yapıyorsunuz bir bölgede kömür kullansanız kömürün dumanı ve çok miktarda oksijen tüketimi oluşuyor santralin çevresinin havası kirleniyor hidro elektrik santrali yapıyorsunuz çok miktarda suyu bir bölgeye topluyorsunuz santralin çevresinde iklim değişiyor güneş enerjisi verimli değil rüzgar enerjisi yaz ve kış sabit değil!Peki ne olacak?Gereksiz lambaları kapatmak bize ihtiyacımız olan elektrik gücünü sağlayacak mı?HAYIR!
Ama şuan akkuyu da yapılan nüklüer santral anlaşması ne yazık ki Türkiye nin aleyhine verilen elektrik birim fiyatı dünya ortalamasının üzerinde santralin bina inşaatı için Rusya 20 milyar dolar kredi verecekmiş!Birde alım garantili aşağıdaki maddeler resmi gazeteden alındı şikretin Türkiyeden alacağı paralar!
9. Proje Şirketi, ESA çerçevesinde TETAŞ tarafından alınan elektrik için kullanılmış yakıt ve radyoaktif yakıt yönetimi hesabına 0.15 ABD senti/kWh ve işletmeden çıkarma hesabı için 0.15 ABD senti/kWh tutarında ayrı bir ödeme yapar. ESA dışında satılan elektrik için Proje Şirketi yürürlükteki Türk kanunları ve düzenlemeleri uyarınca gerekli ödemeleri ilgili fonlara yapacaktır.
10. ESA'nın ayrılmaz bir parçası olarak TETAŞ ve Proje Şirketi arasında mutabakata varılan tarife kademelerinde, elektrik fiyatındaki yıllık değişim, Projenin geri ödemesinin sağlanması açısından, fiyat limiti üst tavanı 15.33 (on beş nokta otuz üç) ABD senti/kWh olmak üzere Proje Şirketi tarafından hesaplanır.
15,33 abd dolar cent şuan perakende olarak satılan elektrik birim fiyatından da daha yüksek birde buna uygulacak trt payı kayıp kaçak bedeli gibi onlarca vergiyi eklediğimizde bu fiyat vatandaşa 30 dolar cent civarında olacak!Bu yanlış bir fiyat uygulasıdır!
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst