Enerji Analizörü Sistemi Kurmak

Circutor firmasının enerji analizörlerini bir incele çok başarılı ürünleri var scadası çok yetenekli her türlü cihaz ile haberleşme yeteneği var sadece enerji analizör değil bir proses analizör olarak bile kullanılabilir. Ben fabrikada kullanıyorum 200 adet enerji analizör 250 adet sıcaklık okuma 100 adet hava sayacı 10 adet doğalgaz sayacı 200 civarında alarm çeşitli kontroller içeriyor kaç yıl oldu mükemmel çalışıyor.
Merhaba bende şimdilik 1 adet enerji analizörü ile pc üzerinden veri takibi yapmak istiyorum. Ilerleyen zamanlarda bu sisteme flow bilgisi de eklemek istedigimden sizin konunuz dikkatimi çekti. Bana bu konuda yardımcı olur musunuz? Bilginize ihtiyacım var
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
sistemde kullandığımız analizör ABB DIRIS A20 marka bir analizör. Burdan almış olduğum verileri izlemem için abb'nin kendi Scada tipi var mı. Var ise bu uygulamayı kullanmayı düşünüyorum. Yok ise buradan aldığımız bilgyi profinet üzerinden bir haberleşme portuna girip veri alabilir miyiz?
 
Merhaba
Abb firmasının kullandığı enerji izleme ve yönetim programı "Aurora Vision".
Abb diris A20 internetten bakdığım kadarıyla sadece Modbus haberleşmeyi destekliyor.
Profinet üstünden verileri okumak istiyorsan "modbus to profinet gateway" bir ürün kullanman gerekir.
 
Merhaba
Abb firmasının kullandığı enerji izleme ve yönetim programı "Aurora Vision".
Abb diris A20 internetten bakdığım kadarıyla sadece Modbus haberleşmeyi destekliyor.
Profinet üstünden verileri okumak istiyorsan "modbus to profinet gateway" bir ürün kullanman gerekir.

Bu uygulama ücretli bir uygulama galiba.. Varmıdır ücretsiz bu tarz uygulamalar
 
Merhaba
Enerji İzleme işi mutlaka bir amaca veya verimsiz çalıştırılan bir makinanın daha verimli çalıştırıla bilmesi için izleme yapılıp verimsiz senaryoların tespiti için kullanılmalı, amaca yönelik olmalı dediğim ise makinaların enerji tüketim muhasebesini çıkartmak gerekir ise kullanılmalı, genelde enerji izleme programları lisanslı programlardır. Benim uzun yıllardır kullandığım program Circutor firmasının Power Studio Scada ve lisanslı bir program. Kael firmasının da scada sını gördüm güzel. Ama bazı firmalar yüksek adetli enerji analizörü alımlarında enerji takip programını ücretsiz veriyorlar.
Ama Kendi çabalarınla ve uğraşılarınla da Scada hazırlayabilirsin.
 
Benim calistigim tesiste 300 üzeri elnet analizor mevcut bunlari tcp/ip network uzerinden bağladık. Sistem.izlemesi icin bir pc ye kepserver kurup modbus tcp ile bilgileri aldik ve siemens wincc scada da ekrana yansittik ayni zamanda raporlama yaptirdik.
 

Ekli dosyalar

  • 15545808955391436917087.jpg
    15545808955391436917087.jpg
    404.7 KB · Görüntüleme: 16

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,229
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst