enerji altında direnç ölçümü yapılabilinirmi lütfen acıl yardım

yasinbay35

Üye
Katılım
13 Ocak 2010
Mesajlar
7
Puanları
1
:confused:enerji altında direnç ölçümü yapılabilinirmi yapılanabılırse neden? yapılamassa neden ?
 
enerji varken ölçme sağlikli yapamazsin ölçu aletın multimetrede ölçmeyı yaparken enerjı kullanıyor kullandığı enerjıyı ölçme yaptığın kaynaktan alırsa ölçme olmaz
 
daha ayrıntılı duzgun yazamazmısın? arastırma konusu oldugu ıcın
 
enerjiyi kesip yap kardeşim neden bu kadar çok onemli ki gerçekten
ama eğer ölçecem diyorsan gerilimi ölç akımı ölç oyle yap
eğer ac akım ise bunuda osiloskopla ölçmen gerekıyor
 
Başka bılgısı olan yok mu farklı birşey kapsamlı anlatılamaz mı ?
 
kaynak voltajı belli ise direnci ölçebilirsin V=I.R
süper pozisyon yöntemi (çevre akımlar yöntemi de olur)
 
bence ölcme yapılabilinir.ölcme yapılırken uygulanan metod bilinen direnc ve voltaj degerleri yardımı ile bilinmeyenin hesaplanması mantıgına dayanır.devre üzerinde voltaj olmasının hesaplamaya bir etkisinin olmaması gerekir.neticede ölcü aletinin propları kapalı bir cevrim olusturmakta devre ile bir iliskisi olmamaktadır(yani devreyi tamamlamamaktadır.)
buna kanıt olarak 220 volt elektrigin fazını alalım ve kabloya 1.5 voltluk bir pilin artı ucunu baglayalım vede ledden gecirerek pilin eksisine verelim.led bir zarar görmeyecektir,çünki 220 volt elektrik devreyi tamamlamamıstır.baska bir kanıt ise kusların 10 000 volt kablo üzerinde durup carpılmamaları gösterilebilinir.
 
fluke marka ölçü aletlerine ait birkaç cihazın bu şekilde çalıştığını gördüm. Ölçü aletini pek inceleme fırsatım olmadığından hassasiyeti konusunda birşey diyemeyeceğim
 
arkadaşım ölçü aletleriyle gerilim altında direnç ölçemezsin.çünkü direnç ölçüm esnasında ölçü aletinin içindeki pildeki gerilim aletin propları vasıtasıyla ölçülecek olan dirence iletilir ve ölçüm yapılır.direnç gerilim altındayken bu ölçüm yapılamaz.ama ben yine gerilim altında direnç ölçmek istiyorum diyorsan avometreyi volt kademesine alıp değerini ölçeceğin dirence paralel bağlarsın.okuduğun gerilim değeri U olsun. daha sonra dirence seri olarak ampermetreyi bağlarsın.okuduğun akım I olsun . R=U/I formülünden direnci bulabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,595
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst