Enerji İletim Hatları Teknik Döküman Eksikliği

Katılım
23 Tem 2019
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
26
Merhabalar,

380kV ve 154kV enerji iletim hatları ile ilgili direk tipleri, montaj şartnamesi ile ilgili döküman bulamıyorum. Bir işin maaliyet analizini istiyor patronlarım ama elimde dökümanım yok. Yardımcı olabilirseniz çok çok mutlu olurum. İyi çalışmalar dilerim.Teşekkürler şimdiden...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
154/380kV Enerji İletim Hatları Proje Uygulamaları adlı Sayın Mustafa ARI hocamıza ait kitapta, direk tiplerini, tonajlarını ve iletim hattı karakteristiğine göre kullanılacak malzemeleri bulabilirsiniz. Bunun için kitabı edinmeniz gerekli açık kaynaklı bir kaynak benim bildiğim yok. TEİAŞ'ın TEDAŞ gibi bir tarifesi bulunmadığından özel sektörde üreticilerden fiyat öğrenerek keşif çıkartmanız gerekmekte.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,120
Mesajlar
915,174
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst