Enerji Üretimi

pasaoglu

Üye
Katılım
18 Eki 2006
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar çatıma rüzgar gülü koymak istiyorum elimde fazla bilgi yok bilgisi olan bilgisini benimle paylaşırsa sevinirim
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Teşekkürler dergul dostum ama benim düşündüğüm biraz daha profesyonel. ben yaklaşık 750w gibi bir enerji planlıyoruum saatte mekanik sistemde takılıyorum evin üstüne koyacagım sistem nasıl olmalı rüzgar hangi dilimde kuvvetli bu gibi şeyler bilgisi olan varsa sevinirim
 
rüzgar her zaman aynı güçte esmediği için sabit bir gerilim ve frekans elde etmek zordur. rüzgar'ı ne kadar yakından takip edersen et bunu sağlayamazsın. işin püf noktası invertör devresi kullanmaktır. rüzgar jeneratörünün çıkışına düzgün DA elde etmek için filtre devresi ekledikten sonra uygun güçte invertör devresi koyarsan 12v'luk bir dinamodan bile 220 volt 50 hz'lik düzgün bir AA elde edebilirsin. rüzgarın esme hızı bunu etkilemez.

rüzgar jeneratörlerde asenkron generatörler tercih edilir. asenkron generatörler kayma problemi yüzünden tercih edilmezler. kayma sabit bir frekans elde etmemizi engeller. ama invertör devresi asenkron generatörün çıkış frekanası ne olursa olsun 50 hz'de sabitlediği için bu problem ortadan kalkmıştır.

750 w o kadarda büyük bir güç değil, sanırım bu değerde bir step motor bulabilirsin.
 
Teşekkürler dergul dostum.
750 w o kadarda büyük bir güç değil, sanırım bu değerde bir step motor bulabilirsin
step motor nedir
bide bizim orada esen rüzgar gücü buna yeterlimi bunu nasıl ölçerim
rüzgar gücü nasıl ölçülür.
hayalim hareketi hem depo edebilmek hemde kullanmak hareket nasıl depolanır=eskiden kurma saatler vardıya onlarda hareketi depolar.
 
hurda araç motorlarından şarj dinamosunu sök. sonra mile tak bir pervane olsun bitsin. tam istediğiniz gibi olur mu bilmiyorum ama tecrübe olsun diye deneyebilirsiniz... saygılar başarılar..
 
araç dinamosunun düşük devirlerde istenen sonucunu vereceğini hiç sanmıyorum, bilginize.
 
araç dinamosunun düşük devirlerde istenen sonucunu vereceğini hiç sanmıyorum, bilginize.

Haklısınız. Dişli sistemi ile devir sayısını artırılabilir, ancak çok iyi rüzgar almasıda önemli, Saygılar..
 
slm arkadaşlar.
bende 150w inverter var buna 12 volt kaç amperlik akü bağlamam gerekir bilen varsa yardım ederseniz sevinirim :)
 
150/12=12,5 a.
Bu inverterden en fazla 12,5 a.lik akım çekebilirsin. Tabii bu da inverterin en son gücü demektir. Ortalama 10 a. en idealidir.
Kullanacağın cihazların kullanma süresine göre en az 20 Ah. aküden başlar, 100, 200 ..... istediğin kapasitede akü kullanabilirsin.

Buna şöyle bir örnek vereyim.
Benim elimde yarım parmak musluk var. (Evde kullandığımız musluktur ). Bu musluğu kullanmak için kaç tonluk su deposu kullanabilirim ?

Sizin sorduğunuz soru bunun benzeri şekildedir. Suyu günde kaç saat kullanacağına bağlı olarak depo kapasitesi değişir. İster 1 tonluk yaparsınız, isterse 100 tonluk yaparsınız. Ama hiçbir zaman yarım parmak musluktan daha fazla su alamazsınız.

Bilmem verdiğim örnek oldumu ?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst