Enerji Üretimi

teşekkür ederim, peki 20 amperlik aküyü 12volt 2 amperlik adaptör ile şarj edebilir miyim
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
teşekkür ederim, peki 20 amperlik aküyü 12volt 2 amperlik adaptör ile şarj edebilir miyim

13.3 volt ile şarj edilir 12voltluk aküler akü dolduğunda da şarj'ı kesecek devre gerekir aksi halde aküyü kavurursun akü şarj kontol cihazı saatın alabilirsin
 
Sayın saftilki.
İsterseniz küçük bir yanlışı düzeltelim. Aküler, voltajının %20 si kadar fazla gerilimle şarj olunur. Yani 12 v.luk akü 14,4 v. ile şarj edilir.
14,4 v. trafo bulunamayacağı için 15 v.luk trafo ile olur.
 
peki amperi önemli değil mi
 
sn:şef ustamız gereken bilgiyi vermiş evet küçük bir yanlış ama önemli,amper olayı ise yüksek amperde hızlı şarj olur
 
herhangi bir (Pil, Batarya, Akü gibi dc kaynaklarını) yüksek amperde şarj etmek zarar verirmi ?
 
sn:saftilki yani önemli değil diyorsun, amper şarj zamanı uzatıp kısaltır diyorsun
 
kimyasal doğru akım(volt) cihazlarının şarz edilmesi maksimum voltajının % 20 si ve akım kapasitesinin % 10 unu aşamaz..
aşarsa ciazlarda bozulma olur hele yüksek amper şarz edilirse fazla ısınmadan dolayı patlar.
özelikle aküler yüksek akımlar çekildiğinde veya artı kutup ile eksi kutup kısa devre yapıldığında akü ısınır ve bozulur.
akü direk ampermetre ile ölçülmez mutlaka güce uygun şönt direnç seri bağlanarak ölçülmelidir.
 
sn:saftilki yani önemli değil diyorsun, amper şarj zamanı uzatıp kısaltır diyorsun



harun bey elbetteki önemli bataryanın kaç amper olduğu ve şarj cihazınında amperi evet önemli siz esasen sadece elinizdeki aküyü elinizdeki trafoyla şarj edebilirmiyim diye sormuşsunuz.oysa ayrıntılı bir şekilde anlatırsanız burada sn: üstatlarımız tam olrak ne yapacağınızı anlatır.bende hızlı şarjdan yana değilim ama şuda var tüketim olayı,aküden çekeceğiniz tüketime şarj cihazı yetiştirmesi gerekiyormu? (örn) akü 9 amperse siz 7 amper aküden güç çekerde 2 amperde şarj ederseniz şarjör tabiki şarj'ı yetiştiremez, tam tersi olursa ahnur arkadaşın dediği gibi aküyü öldürürsün. sistemi anlatırsan daha detaylı bilgiyi alırsınız kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst