Enerji Ölçümü

AhmetNuri

Üye
Katılım
19 Nis 2007
Mesajlar
179
Puanları
1
Yaş
39
Bir altaki konuyada yazdım fakat burada tekrar daha düzgün bir şekilde sorunumu anlatmak istiyorum.
Elektirik elektronik bilgim çok yok denecek kadar.
Bir prize yada sigorta ya bağlı motorun çalışırken yada boştayken çektiği enrjiyi ölçmek istiyorum. bunu bilgisayara zaman verisi ile birlikte kayıt etmem lazım. mesele

normalde ilk açtığımda motora yük gelmiyorken 10 dakika ısınıyor bu sürede 3A enerji çektiğini farz ediyorum. 10 dakika sonra motora yük bindiğinde 5 A yük çekecek bu iki veriyi eternet üzerinde bilgisara alabilirsem süper olur. :)

bunu nasıl yaparım. Enerji Analizörü baktım fakat pahalı geldi. bu işi yapmanın en ucuz yolu nedir? Enerji Analizörü ise hangi ürün marka model tavsiye edersiniz?
şimdiden teşekkürler
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
bilgisayar ekranında görebilmek için Scada programı gerekir arkadaşım böyle bir yolu var ama illa eternet üzerinden kayıt etmekmi istiyorsun ,o konuda bilgim yok ama,dediğim gibi plc ve plc ile bilgisayarı scada programıyla haberleştirerek istediğin veriyi bilgisayardan görebilirsin
 
çok sağol fakat benim için arada ne kadar az cihaz o kadar iyi.
eternet üzerinden olması en iyi yol
com port çok kullanışlı değil.
başka cevaplara açığım
 
pano tipi enerji analizorleri var 300-500 tl arası para harcaman lazım olakı bilgisayara aktarmana gerek yok diyorsan bi tane mono faze sayaç al tak
 
Merhaba

Size Shark 100 Enerji Analizörünü tavsiye ederim. Cihaz 0.2s hassasiyetinde ve ethernet üzerinden bilgileri görebilirsiniz. Motor akımları 5A'i geçmediğinden akım trafosuz olarak direkt cihaza bağlayabilirsiniz.

Shark100 Class0,2S Enerji Analizörü - Endüstriyel Ölçüm-Koruma Ürünleri

shark100_hi.jpg
 
Bu konuda bende

og den akım ve gerilim trafosundan aldığım her türlü bilgiyi, mümkünse 4 ayrı fiderden alarak en az 1 hafta mümkünse 1 ay kaydını tutabilecek ve pc ye hazırlanan bir formatta atabilecek bir analizör arıyorum.
 
sy klemsan ben sizin ürünlerden kullandım maalesef sizin cihaz ların daha eksiklikleri var,
 
entese dicek sözüm yok yerlide 1 numara?
------------------
hatta konya medaş bile enerji izleme işini mpr 63 ler yaptı
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst