Katılım
18 Nis 2007
Mesajlar
607
Puanları
0

Adam 2 adet manyetik balastlı fluresan devresine kompanzasyon yapıp çekilen akımın düşütüğünü gösteriyor, millette bu cihaz(kapalı kutu) enerji tasarrufu yapıyor diye kanıyor* ;D
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
benmi yalnış görüyorum yoksa iki adet florasan 7 ampermi çekiyor ???
 
sn MuraTh evet yanlış görmüşsünüz başlangıçta 0.7A çekerken kompanzasyondan sonra 0.4A civarına düşüyor.Olay kompanzasyondan başka birşey değil tamamen kandırmaca.
 
teşekkürler üstad, bu yöntemle yüzlerce elektrikçiyim diyeni kandırabilirler tabiki. Bu iş bana bir zamanlar benzin hortumuna mıknatıs taktırıp milleti kandıranları hatırlattı.
 
http://www.youtube.com/watch?v=5ecJth-X0o4

Adam 2 adet manyetik balastlı fluresan devresine kompanzasyon yapıp çekilen akımın düşütüğünü gösteriyor, millette bu cihaz(kapalı kutu) enerji tasarrufu yapıyor diye kanıyor* ;D

Sn.Teknikadam_41

Bu konuyu gündeme taşımanıza teşekkür ederim.Bende bu cihaz üzerinde bir araştırma yaptım.Aktif enerjinin tasarrufu anlamında hiç bir işe yaramadığını gördüm.Ölçüm sonuçlarımda var.
Benim tereddütüm bu cihazı ithal eden firma Gn.Md. beni aradı.İzmirli bir firma. Biz bu cihazı Türkiyede üretmek için tesis kuruyoruz.Yatırım yapıyoruz dedi.Bu arkadaş ta Elektronik Müh.si. boşunamı yatırım yapıyor. Devreye 0.44 Amper kapasitif akım üretecinden başka bir fonksiyonu olamazmı? Kör cesaretimi tesis kurmak. saygılar
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bizim milletimizi kandırmanın ne kadar kolay olduğunu iyi biliyorlar hele güzel bir deneyde yapınca iş bitiyor.
Kompanzasyonu sigorta panosunda yaparsın otomatik yaparsın o zaman tamam derim bu işe yarar derim tebrik ederim ;)
 
Sonuçta bir tasarruf söz konusu kompanzasyonda üretici kaynağı daha verimli kullanma anlamında bir tasarruftur.Adı geçen cihazın fiyatı ile bu işlemi kapalı olmayan bir kutuda yapmanın maliyeti kıyaslandığında cihazın avantaj mı dezavantaj mı olduğu anlaşılabilir.Son olarak Bu cihazın kullanımı sadece lokal kompanzasyon sağlayacaksa ana kompanzasyon panosu tasarlanırken buna dikkat edilmesi gerekebilir.
 
fluoresant lambaların içinde kompanzasyon kondansatörü olduğu için (yoksa olması gerekir) çok gereksiz bir uygulamadır. devede kulaktır da diyebiliriz...
 
gördüğüm kadarı ile sanki evler için yapılmış.
ama evlerde normal sayaç olduğuna göre hiçbir işe yaramaz.
 
Bu konuda herkes TEDAŞ dan tepki beklerken sanırım TEDAŞ için konutlardaki endüktif sorunu için çözüm oluşturduğu için hiç sesini çıkarmıyor.
Bu durumda aslında tedaşın yapacagı yatırımı halk elektrik faturam düşecek diye farkında olmadan kendisi yapıyor.
Ülkeye hizmet diye buna derim ben :)
Kandırılmış insanlar = Kazanan kurumlar + Kazanan düzenbazlar
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst