Arkadaşlar konuya teknik açıdan açıklık getireyim;

1 - Evlerde kullanılan sayaçlar sadece aktif gücü ölçer... Aktif güç ise omik yüklerden oluşur...
2 - Bir evin elektrik tüketiminde tasarruf yapmak için konulan cihaz endüktif reaktif gücü azaltsa bile sayaçtan geçen aktif güç üzerinde hiç bir etkisi olmaz... Tam tersine bu tasarruf cihazınında oluşturduğu omik yükü eklersek ay sonu daha fazla fatura gelecektir...

Teknik açıdan biraz mantık yürütünce evler için kullanılan bu tasarruf cihazlarının fayda değil zarar sağlayacağını görürüz...

Ancak burada vatanaşın suçu yok çünkü onlar teknik açıdan bu cihazların işe yaramadığını bilmezler ancak kendilerini korusun diye vergi verdikleri devlet memurları bu işin üzerine gitmiyorsa sorun dolandıranda değil binlerce tl maaş alıp akşama kadar uyuyan kamu çalışanlarındadır...

İyi çalışmalar...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomasyon işlerini yaptığım firma 1 adet aldı. (Yaklaşık 1000TL) Pekde üzülmedim zira komple işini ona 750TL ye yapmıştım(PC kontrollü online sistem). Boşuna dememişler "deveye diken bahçelere gül" diye hahahay yaşa rtük....
 
Selam Arkadaşlar Bu cihaz devreye kondansatör ilavesiyle endüktif enerjiden ödediğimiz fiyatı düşürebilir yalnız sayaçlarımız sadece aktif gücü ölçüyorsa bir yararı olmaz.
 
sene oldu 2013 ve hala bu saçma cihazın reklamı yapılıyor telealışveriş kanallarında.
 
Malesef hala bu cihazları satın alan insanlara rastlıyoruz. Dün bizzat şahit oldum. Adamın biri bu kandırma cihaza 148 TL para vermiş.

Adam seyir halinde araba kullanırken radyodan duyduğu reklam neticesinde hemen satın alıyor. Satın aldıktan sonra :) bana gösterdi, cihazı açtım görsün diye. İnanın kendisi utandı. Çünkü birşey anlatmama gerek kalmaksızın aldatıldığını fark etti.

Cihazın içinde sadece ve sadece elektronik bir kondansatör var. O kondansatörü 50 kuruşa ( Yanlış duymadınız 50 kuruş ) satın alabilirsiniz.

Reklamları yayınlayan TV ve radyo kanallarına bir dur diyen olmalıdır artık. Sahtekarlık, dolandırıcılıktır bu.
 
aynen öyle katılıyorum. para tuzağından başka bir şey değil sakın ha millet , bu cihazı almayın denemeyin ben bizzat denedim ve pişmanım lanet olsun
 
Gerçekten bu cihaz elektrik faturalarını düşürseydi! Tedaş vb.buna müsade edermi???
 
:)) bakıyorumda bu tasarruf cihazları konusunda deneme yanılmayla bilgi sahibi olan baya arkadaşımız var..

Bende bir başka tasarruf safsatasına değinmek istiyorum.... güncel olarak reklamı yapılanlar tasarruf kandırmacaları direk küçük abonelere, ev abonelikleri hedef pazarlama kitlesi olarak görürler..
Birde endüstriyel,kurumsal aboneler , büyük aboneler için hazırlanmış tasarruf adı altında pazarlanan kandırmaca sistemler var.. bunlar daha profesyonel kadrolar tarafından yapılmakta...ve amper başına 30-50 EURO evet yanlış okumadınız 50 Amperlik bir cihaz 50*50 = 2.500 EURO :))

Cihazın yaptığını söylediği tasarruf kısaca Şebeke gerilimini düşürmek..
P=U.I temel formulünden gerilimin düşmesi doğal olarak tüketilen enerjinin düşmesi demektir. Bu uygulamayı bütün alıcılara uyguladığınızdan bir çok motor devresinde güç düşmesi buna bağlı aşırı ısınma ve yanmalar, elektronik kartlarda sık sık arızalanmalar. Koruma devrelerinde düşük gerilim uyarıları vb vb daha bir çok görünmeyen soruna davetiye çıkartmaktadır.
Tabi aydınlatmdaki kayıptan bahsetmeye gerek bile görmüyorum.Bu cihazlarda uygulanan genel taktik . bir aylık tüketim karşılatırması.. faturasına bakan vatandaş tasarruf diye gördüğü rakamın aslında kendi altyapısına vereceği uzun soluklu zarardan bir haber sevinmekle kalmaz başka noktalardada bu uygulamaya geçmek için hayaller kurar.
Oysaki bir süre sonra aydınlatma sistemlerinde ortaya çıkmaya başlayan sık sık lamba patlamaları, balans yanmaları, motor arızaları, gibi bir çok sorunun bu sistemi taktıktan sonra ortaya çıktığını görecek fakat.. karşısında hiç bir muhattap bulamayacaktır.
Çünkü A markası adı altında satış yapan firma çoktan kapatmış karşılaşması muhtemel hukuksal sorunlardan sıyrılmış ,B markasıyla küllerinden yeniden doğmuş yeni kurbanlarını ağına düşürmeye başlamıştır.
Oysaki en güzel tasarruf enerjinin doğru kullanılmasıdır.. enerjide tasarruf yapmak elbet mümkün..ama bu çalışan cihazları daha verimli hale getirmek, kayıpları en aza indirmek, harmonik seviyesini düşürmek, manyetik kaçakları azaltmak ve daha bir çok yöntemle mümkündür..
 
Tedaşın canına minnet,Tedaş bu cihazları destekler bile.Çünkü çekilen akım düşüyor.Buda daha ince kablo demek ama güç aynı kalıyor.Elektronik bir sayaçla yapılan ölçümde kapasite devrede olmadığı zaman 1A 50kWh yük,kapasite devrede iken 0,8A ve yine 50kWh.Neden mi,çünkü sayaç tüketimi hesaplarken faz açısını da hesaba katıyor.

Gerçekten bu cihaz elektrik faturalarını düşürseydi! Tedaş vb.buna müsade edermi???
 
tedaş yada diğer kurumların buna izin verme yada yasaklamak gibi bir lüxü yok.. olay sayaçtan sonra gerçekleşiyor.. ölçülmüş enerjiyi dilediği gibi kullanma tasarrufu abonenin kendisine aittir.. kaldıki senin evinde ne çalıştırman gerektiğinede karışması gerekmez mi öyle bir komedi düşünebilirmisiniz...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst