Televizyonda reklamları hala çatır çatır dönüyor, adam %25 kar yaptığını üstüne basa basa söylüyor. Eminim bunları duyan vatandaşımız bunlara inanıp maalesef bu adamları zengin ediyor.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Muhteremler,
ben ne elektrikçiyim, ne de elektrik mühendisi. Sıradan bie vatandaşım. Elekrikle olan ilgim sadece tesisat döşeyecek kadardır. Bu anlattıklarınızı daha anlaşılır bir şekilde anlatır mısınız? Mesela KOMPANZASYON ne demek?
Ayrıca bu kompanyasyon sigorta panelinde nasıl uygulanır?
Selamlar
 
Kompanzasyon ile evlerde bulunan aktif sayaçların ölçmediği ama gerilim düşümüne neden olan yük kastediliyor.Yani eve kompanzasyon yapılıp gerilim düşümü 220V olan gerilim 210V a indiriliyor.Böylelikle enerji tasarrufu sağlanıyor.Ama sadece dirençten oluşan yükler için geçerli.
Elimizde 10ohm direncine sahip enkandesan lamba varsayalım gerilim 220 olunca 22A çekecek,210 olunca 21A çekip enerji tasarrufu edilecek.Aslında tam olarak tasarruf değil lambayı dimlemiş oluyorsunuz.Ama sadece omik yüklerde geçerli motorlarda işe yaramaz.
Reaktif sayaç olan yerlerde ise gerilimi regülatör tarzı cihazla kısıyorlar.Aynı işi kondansatörle yaparsanız sistem kapasitif yüklenip cazaya girer.
Bence sokak aydınlatmasında kullanılabilir.
 
içeriğinde sadece ve sadece epoksi, dolgu veya macun + kondansatör olan sözde enerji tasarrufu (???) cihazının, 2 farklı fabrikaya muhteşem fiyatlarla, bir işletmeye 1400 TL'ye , rastladığım başka bir işletmeye de 7000 TL'ye yutturulduğunu gördüm.
 
sn kinetik enerji,

Hiç böyle bir kompanzasyon tarifi görmemiştim baya bi ilginç(!) olmuş ama konuyu bilmeyenler için kafa karıştırıcı olacaktır

saygılar
 
İçerisinde,ne olduğunu tahmin ettiğimiz ! ve hediyesi 89 tl olan ( 90 bile değil,sudan ucuz ) tasarruf cihazlarından bir tanesi ile tanışma fırsatına mazhar oldum.Bu ağır görevli ! cihazın,kendisinin de ağır olması için,kutu içerisine pencere macunu ( heralde,camımız kırılırsa,elimizde hazır bulunsun diye ) koymuşlar.Avantayı çok seven halkımız,belki,böyle böyle akıllanır inşaAllah.

ve şimdi showtv de reklamını görüp araştırma ihtiyacı duydugum cihaz buydu demek ...
ahir zaman dedikleri bu olsa gerek,
nasıl bi cesaret bu insanlardaki yav , tabi dogru dürüst yaptırımlar olmayınca ortalıkta cirit atıyorlar ne diyiim Allah islah etsin...
 
Bende bu enerji tasarrufu cihazını almak suretiyle tanıdım hakkaten adamlar dolandırma işini iyi yapıyorlar bana gelen cihazın fiş bacakları içe kaçıyordu firmayı aradım bana bir hafta sonra bir cihaz daha gönderdiler pirize taktık fakat hiç bir şekilde enerji tasarrufu yapmıyor tabi bu arada fişi kırık cihazı açıp içine baktım bir kondansatör ve cam macunu koymuşlar sizce elektrik tasarrufu yapan cihaz gerçekten var mı? Bunu merak ediyorum bilen varsa bigilendirirse sevinirim....
 
var tabi ... sigortalar enerji tasarrufu sağlıyor... aşağıya indirince :)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst