bir de arkadaşlar şurda yanılıyor çokluk, faturaya faydası yoktur çok belirsiz bir söz. her kompanzasyon kendisiyle birlikte cüzi de olsa bir aktif kayıp miktarının azalmasını da beraberinde getirir. ha ben alıp takmam. ne kadar ekmek o kadar köfte isterim
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
E.M.O bu konuda çok geçte olsa harekete geçmiş ve bahsettiğiniz ölçümleri yapmış ve raporlamıştı, cihazın kaybı kazandırdığı ihmal edilecek kadar küçük minimal düzeydeki kazançtan çok çok fazladır.
http://www.emo.org.tr/ekler/d62a9e2a74d47e9_ek.pdf?tipi=4&turu=H&sube=0

Rapor sonucu;
Hesaplardan görüleceği gibi cihazların kendi kayıpları büyük olduğundan ekonomi yerine ilave aktif enerji tüketimine sebep olmaktadırlar.
Sonuç olarak bu cihazların aktif enerjiden tasarruf sağlaması söz konusu değildir.
 
Son düzenleme:
cihaz kendisini hesaba katmazsak cüzi bir aktif güç kazancı sağlıyor. ama kendisi o kadar kayıp meydana getiriyor ki toplamda satın alan kili zararda demek. vay anam vay:)
 
Bu mesleğin içinde olan insanların bunu tartışması ne kadar acı ! Bilgisiz vatandaşımız bu dolandırıcılarla karşılaşınca ne yapsın !
 
Bence burada yapılan enerji tasarrufu sağlamayıp daha çok akım çektirerek faturayı katlayabilir. Şunu açıkça belirtmeliyiz ki kompanzasyon sistemlerinde bulunan kondansatörlerde devreye girip çıkarken kompanzasyonu bozarlar bu bir gerçektir. Fakat sistem üç fazlı olmasından dolayıbunu alıcılar hissetmeyebilir.
Şuda düşünülmeli tek fazlı bir sistem olan evlerimizde kullanacağımız bu tip cihazlarda şu olay gerçekleşmiyor mu. Fülaoresan tesisatı olsun ve ya bobinli sistemler olsun. Kompanzasyon uyguladığımızda kondansatörlerinde devreden akım çektiğini unutmamamlıyız. Videodda gösterdiği şekilde sadece füloresanın akımı ölçülüyor fakat devre sayaca gidinceye kadar arada tasarruf cihazında bulunan kondansatörün çektiği akım hesaba katılmıyor. Kondansatör füloresanın akımını düşürüyor fakat diğer yandan kendi üzerine çektiği akım hesaba katılmıyor. Kompanzasyon konusunda verdiğim hep bir örnek vardır arkadaşlar. Arabanızı bindiğinizde enehtarı çevirdiniz. Benzin motora doğru gitmeye başladı motor çalıştı. 1. vitese taktınız arabanızı kaldırmak için gaz verdiniz, arabanız gitmez. Yürütmek için kaldırıcı gücü motora pompalamış olursunuz. işte tam burada harcadığınız güç REAKTİF güçTÜR. Siz bu konumdayken yakıttan tasarruf edemezsiniz. Arabanızın ilerlemesi için gereken benzini pompalamak zorundasınız. Arabanızı kaldırır ve hızlanmaya başlarsınız. İşte şimdi yakıt tasarrufu sizin elinizdedir.

Bu tür cihazlarında kendi başına çektiği akımıda hesaba katmalı ona göre düşünmeliyiz.
 
Sn.Teknikadam_41

Bu konuyu gündeme taşımanıza teşekkür ederim.Bende bu cihaz üzerinde bir araştırma yaptım.Aktif enerjinin tasarrufu anlamında hiç bir işe yaramadığını gördüm.Ölçüm sonuçlarımda var.
Benim tereddütüm bu cihazı ithal eden firma Gn.Md. beni aradı.İzmirli bir firma. Biz bu cihazı Türkiyede üretmek için tesis kuruyoruz.Yatırım yapıyoruz dedi.Bu arkadaş ta Elektronik Müh.si. boşunamı yatırım yapıyor. Devreye 0.44 Amper kapasitif akım üretecinden başka bir fonksiyonu olamazmı? Kör cesaretimi tesis kurmak. saygılar
seni bu tesise ortak edelim demediklerine şükret
 
Enerjisaver enerji tasarrufu kandırmacası (içinde elektronik bir kondansatör olan boş kutu) Şubat 2022 tarihinden itibaren satış çalışmaları tekrar nüksedebilir. Ortamları oluştu çünkü. Bu sahtekar palavracılara müsaade etmeyiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst