Endat - Resolver nedir?

turkerweb

Üye
Katılım
29 Kas 2006
Mesajlar
120
Puanları
1
Yaş
39
Kolay Gelsin Arkadaşlar

Benim küçük bi ricam olacaktı

bu Servo Motorlarla Servo sürücüler arasında kullanılan Endat ve Resolver kartlar nedir? Hangi durumlaraa göre seçilirler , farkları nedir? Kısaca bilgi verebilirmisiniz?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
bildiğim kadarıyla cühelalığımı affet resolver servo motor arkasında bulunan ve rotor miline bağlı bir konum belirleyici elemandır.bu eleman senin motorunun çalışma moduna göre seçilir.örneğin benim işletmemde şu an lenze sürücü ve servo motor var buna göre çalıştığı yer itibariyle geri yönde 60 bin küsür dereceye kadar ileri yönde 60 bin küsür dereceye kadar algılayan bir resolver var fakar benim için sadece 20 binlik bir açı yeterli oluyor.galiba standarttır diye düşünüyorum.
 
Bu kartlar servo motor ile yapılan uygulamaya göre seçilir. Açayım. Servo motoru hız kontrol modunda çalıştıracak isen sürücüye geri bildirim olarak hız bilgisi gelecek ki istenen hızda bir sapma var ise hızı hizaya çekebilsin. Hız bilgisi ise bildiğin gibi en basitindet tur başına doğrusal olarak dc gerilim üreten tako ile sürücüye bilidirilebilir. Örneğin Siemens Masterdrives MC sürücülerde bu tip kart vardır.
Sürücü pozisyon kontrol modunda kullanılacak ise her mil hareketinin hassas şekilde bilinebilmesi için enkoder, resolver vb hassas konum belirten geribildirim cihazlarına ihtiyaç vardır.
Endat HEIDENHAIN firmasının geliştirdiği bir tür enkoder sinyal iletim protokolüdür. Resolver ise sinüs ve cosinüs gibi faz farlı iki analog değerin ölçümü ile konum belirten bir cihazdır.
 
Resolverlar nelere göre seçilir yani iki resolver arasındaki farkı nasıl öğrenebilirim bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum
 
Kardeşim İki Resolver Diye Birşey yoktur Sadece Resolver Vardır.
Motor Milinin O anki Açı değerlerini Karta GÖnderen bir çeşit transdüserdir! Ama Biraz Karışık Bir olay.
 
Endat' ı biraz açmamız mümkün müdür? Benim elimde bir sürücü var ve bu sürücüye Encoder seçmeye çalışıyorum. Sürücü Endat' ı desteklediğini söylüyor. Endat Encoder nedir?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst