Enda PLC Sorun?

Katılım
1 Kas 2011
Mesajlar
2
Puanları
1
merhaba beyler 2 ay önce bir pres makinasında kullandığım enda marka plc garip bir sorun çıkardı makina tesliminden bir süre sonra üzerine yüklü olan programa aykırı harekeketler yapmaya başladı. sürekli garip garip hareketler yapıyor bir pres işleminden sonra kendini kapatıyor.

parazit kapmış olabileceğini düşünüyorum. makinanın bağlı olduğu şebekeye birde punto kaynak makinası bağlı sizce sorunun bununla bir ilgisi olabilirmi?

sorunun çözümü için neleri dikkate almalıyım nelerden şüphelenmeliyim ve bunların çözümü için neler yapmalıyım açıklayabilirmisiniz?

değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim kolay gelsin...
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
aynı sorunu yaşadığım anlar:
1) kalitesiz bir sürücü kullandığımda motora giden kabloyu (sürücü-motor) blendajlı kablo ile değiştirip, sinyal kablolarından ayırdım. düzeldi....
2)DC bobinlerin güç kaynağını PLC ninkinden ayırdım. Düzeldi
3) PLC INPUT (sinyal kabloları) Bilendajlı kablo kullandım. Düzeldi
bunlara dikkat et birde panonun topraklamasını makinanınkinden ayır.
 
punta kaynak(buyuk kaynaklar orn demır hasır ureten makınalar ıse) trafoların gucleri asırı fazla ıse buyuk bır ıhtımalle parazıt yapıyordur. ayrıca topraklama kablosuna dıkkat edın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,193
Kullanıcılar
449,830
Son üye
xkullanıcı45

Yeni konular

Geri
Üst