Enda PLC Programları

enda plc ve panelleriyle çalışma fırsatım oldu. panel için yorum yapmak gerekirse fiyat performans olarak çok iyi diyebilirim. Arayüzü kullanışı biraz zahmetli ama uğraşırsanız çözersiniz. Ama .... plc olarak çok eksikleri var .elc288 serisi kullandım ve tavsiyelerim şunlar. Eğer vaktiniz varsa , bütçeniz kısıtlıysa ve sabırlıysanız alıp deneyebilirsiniz. donanım olarak bakarsanız ethernet portu, 232/485 portu ,analog ı/o portu, ethernet kablosu ile programlanabilmesi artı özellikleri ama arayüzü bir okadar başarısız ..! program sırasında bir hata yaparsanız geri al fonksiyonu yok , alt program çağırmak için döngü kurmanız gerekli ve epey zahmetli, program kapasitesi arttıkça performansı düşüyor ve ara ara haberleşme kopuyor. Yardım için destek istediğiniz zaman 1-2 kişi dışında size yardımcı olacak muhatap bulamıyorsunuz. Sonuç olarak .....
bütçem sınırlı , proje için zamanım bol , proje çok kritik değil diyorsan çekinme al . Ama ne aldığını bil ve siemensle filan kıyaslamaya kalkma ..
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Hmı türkçe yazılım döküman v.s var mı bu konuda yardım edebilirmisini
 
hem plc hemde ekranını bir çok uygulamada kullandım vede kullanmaya devam ediyorum.
marka şu olsun bu olsun diyen müşterilerime de ısrarla enda almalarını söylüyor ve tekliflerimi enda veriyorum
çok kolay programlanabiliyor kolay bağlanılabiliyor. kurulumu basit söküp değiştirmesi 30 sn ve en önemlisi Türk malı ayrıca ucuz
bence biz teknik elemanlar olarak markamızın arkasında durmalı
şöyle olsa daha iyi olur dediğimiz yada bulduğumuz eksikleri enday la paylaşıp iyileştirilmesi varsa mevcut eksiklerin giderilmesini sağlamalıyız
 
2 yıldır aktif olarak enda nın plc, hmi, inverter, servo larını kullanıyorum. hepsi bir biriyle çok uyumlu arayüze öyle bir alıştımkı artık mouse kullanmıyorum. tüm projelerimde kendi yaptığım tesislerde Enda kullanıyorum.

en son büyük gövdeli redüktörlerin montajını yapan robot yaptım. robotta 2 adet enkoder, 2 adet servo, 2 adette analog ultrasonic mesafe ölçer kullandım. 4 adet Beton santrali, 2 adet parke briket makinesi otomasyonu, sabun kesme robotu gibi bir çok projede rahatça kullandım. ve birçok makinenin üzerinden schnieder delta gibi plc hmi söküp yerine Enda taktım.

Enda hertürlü müşteri desteğini sağlıyor. Gerekirse teamwiver dan bağlanıp takıldığın sorunları çözüyor.

Sanırım win fuarından sonra yeni plc ailesi katılacak, yani sıçrama var :)

3 adet seri vardır.

Tüm serilerin numaraları ve giriş çıkış özellikleri aynıdır. 16 adet genişleme modülü takılabilir.

1 serisi : sade en ucuz model analog giriş çıkış yok, genişleme modülleriyle analog, pt100, termokpul, loadcell modülü bağlanabilir.
ELC-186 R, 1 numarası seriyi. 8 numarası giriş sayısı. 6 numarası çıkış sayısını. R ise röle çıkış olduğunu gösterir
ELC-188 T, 1 numarası seriyi. 8 numarası giriş sayısı. 8 numarası çıkış sayısını. T ise transistör çıkış olduğunu gösterir
ELC-186 RT, 1 numarası seriyi. 8 numarası giriş sayısı. 6 numarası çıkış sayısını. RT ise 2 röle, 2 transistör, 2 hızlı puls (servo için) olduğunu gösterir.

2 serisi: Dahili analog giriş ve çıkış varıdır. diğer özellikleri 1 serisiyle aynıdır.
ELC-286 R
ELC-288 T
ELC-286 RT

3 serisi dahili analog giriş çıkış. ve ethernet portuyla internet üzerinde uzaktan erişim ve programlama
ELC-386 R
ELC-388 T
ELC-386 RT
 
Ürünleri GMT ye göndermeden kullanmamanızı tavsiye ederim. Başka çare yoksa kesinlikle CPU yu güncellemeyin.
 
Gmt soft bir türlü Endayı görmedi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst