ENDA PLC Program, Dökümanlar, Paylaşım

tmk

Üye
Katılım
9 Ağu 2008
Mesajlar
3
Puanları
1
Herkese Selamlar,

Uzun süredir takip etmekte olduğum bu forumda, birçok faydalı bilginin yanında, ülkemizde yapılan veya yapılmaya çalışılan güzel girişimlerin olduğunu görmek çok sevindirici. Özellikle "milli" kelimesini düstur edinmiş arkadaşların tüm çalışmalarında başarılar diliyorum. Bilgi üreten toplumların tüm dünyada söz sahibi olduğunun herkes farkındadır. Ülkemizde "bilgi üretme" kavramının her kesim tarafından farkında olunmadığı da bir başka gerçektir. Bu hususta ülkemize önemli katkılar sağlamış olan Sisel Mühendislik, 4 yıl önce ENDA PLC Grup'u kurarak, bilgi üretme ve kullanma yarışında var olduğunu tekrar ortaya koymuştur. Bu konudaki yaklaşımı ve düşüncesi ile "milli" düsturuna sadık kalarak, günümüz teknolojilerinin ülkemizde üretilmesi ve kullanılması için çok büyük emek ve para harcamıştır. Orta segment PLC ailesinde tasarım ve üretim çalışmalarını tamamlayan Sisel Mühendislik, bu pazarda da var olduğunu kanıtlamıştır. ELC serisi PLC ailesi ve kapsamlı genişleme modülleri, sınıfında bir çok projenin altından başarıyla kalkacak nitelikte ve kapasitedir. Buradaki arkadaşların bazıları daha evvelden duymuş, bazılarıda yeni duyoyor olabilir.

Bazı firmaların PLC konusunda "ilk ve tek" şeklinde kullandıkları ifadeler için küçük bir hatırlatma yapmak isterim. "Türkiye'de ilk yerli PLC 1999 yılında BKS tarafında yapılmıştır". O da birçok AR-GE yapan işletme gibi, yaşanan finans sorunu yüzüden başarıya ulaşamamıştır. Bugün Sisel Mühendislik ENDA PLC Grup, hem ticari hemde teknolojik açıdan PLC konusunda ülkemizde önemli bir boşluğu doldurmaktadır. Ürünler ve teknik ekip nitelikli, yetkin ve hırslıdır. Buradaki "hırs" ifadesi, "yıllarca ülkemizi sömürdüğünüz yeter, artık bizde kendi teknolojimizi üretiyoruz" anlamında tüm yabancı menşeili firmalara göndermedir.

ENDA PLC Grup ta oluşturulan tüm yazılım ve donanım teknolojileri tamamen Türk mühendislerinin eseridir.

Saygılar
ENDA
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,314
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst