Katılım
18 Ocak 2008
Mesajlar
1,068
Puanları
156
Yaş
39
Arkadaşlar herkese selamun aleyküm konu başlığında da belirttiğim gibi enda plc kullanıp iyi veya kötü yönlerini görüp cihazları tanıyan arkadaşlardan ve değerli ustalarımdan bu aletlere karşı olan yorumlarını yazmalarını arz ediyorum acaba bu marka plc ile çalışmamı tavsiye ederler mi konu hakkında yorumlarınız nelerdir ?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Ben ELC 188T ve ELC186 RT modüllerini kullandım. Dijital giriş çıkışlarda sorunsuz çalışıyor.
Analog modül EXM-02A ile 5,5 kw AC sürücü ve 24v dc motor sürücüsünü O.P.ile kontrol ettim hiçbir sıkıntı yaşamadım.
İki ayrı plc kullanarak (ELC186 RT) 4 ad servo sürücüyü Tek bir op ile haberleştirerek çalıştırdım..
Bence gayet iyi bir plc. Daha önce siemens kullanıyordum. O da sorunsuz bir plc fakat kibirliler sorun yaşadığında internetten ara bul havaları var. Ayrıca artık plc dediğimiz cihazlar dünyanın her yanında üretilip çalıştırılabiliyor. Eskisi gibi birkaç markanın hegomonyasında değil piyasa. Ben bu işe biraz kafa yordum Yerli malı olması, Kalitesi , ve fiyatı (1/3 oranında) ben memnunun vede tavsiye ederim...
 
Selamunaleyküm ben enda plc leri çok kullandım,garetde memnunum tavsiye ederim,sayıcı konusunda fatek plc ile sorun yaşadım 1,er 1,er sayması gerekirken 3,er 5,er sayması benim işimi bozdu,enda plc ile bu sorun ortadan kalktı fatek yetkilileri bana parazit olduğunu,pnp yerine npn çalıştır dediler yinede işimi göremedim,ama enda plc yle bu sorunu çözdüm tabiki ne güzel bir duygu yerli malıyla işini hallediyorsun,gurur verici inanın sizler ,duyarlı oldukça biz türklerin başaramıyacagı hiç bir şey yoktur...teşekkürler enda..
 
daha önce delta plc kullandığım bir makinaya hiç bir sebep yokken sırf türk diye enda taktım bin pişman oldum sürekli hataya düşüyordu yani error veriyordu 1 ay iyi gidiyor sonra yine sıkıntı en son gidip delta ile tekrar değiştirdim ne arayan var ne soran atelyede iyi ama inşaat sahasında biraz hassas kalıyor bir elmas gibi korunması gerek bunları hiç yazmamış olmak isterdim kolay gelsin
 
Merhaba,

Ben özel bir şirkette Elektrik Elektronik mühendisi olarak görev yapmaktayım. Firmamızda Siemens S7 PLC kullanılıyordu. En ufak ihtiyacımız da bile Siemens LOGO kullanılıyordu. Fakat şuan ENDA kullanmaya başladık. Gayet memnunuz. Çok kapsamlı makinelerin modernizasyonu için bile kullandık. Sürekli gelişen bir yapısı var. Her türlü HMI (operatör panel) ile haberleşebiliyor. PLC yazılımı ücretsiz. Hatta bu PLC için eğitim bile ücretsiz her ay bu eğitimleri firma yapıyor. Herhangi bir PLC aldığınızda programlama kablosu almak zorunda kalıyorsunuz. ENDA'da ise Ethernet kablosu ile yükleme yapılabiliyor. ENDA hem fiyat olarak uygun hem de kullanım açısından çok kolay bir PLC'dir. ENDA ile yazdığınız yazılıma göre istediğiniz verileri istediğiniz yere mail attırabiliyorsunuz ( diğer PLC'lerde de bu özellik var fakat üst modellerinde). Bence tek eksiği klemens bağlantıları çok küçük.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,296
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst