ENDA PID Sıcaklık Kontrol

Katılım
18 Şub 2016
Mesajlar
65
Puanları
1
Yaş
46
Merhaba bir tane Enda 4402 pid sıcaklık kontrol cihazı aldım. Şekildeki gibi kurdum. Bana gereken sıcaklık 400-500 santigrat derece civarında ayarlıyorum . 10-15 dakika bir sıkıntı yok fakat belli bir süreden sonra ekranda sıcaklık değişmemesine rağmen rezistans 100- 150 derece arası daha fazla ısınmaya başlıyor . Endayı kapatıp açtıktan sonra sıkıntı geçiyor fakat bir dsüre sonra yine yapıyor. Bazen 3 saat boyunca hiç yapmıyor.

Tavsiyeniz nedir enda 4420 alsam oda aynı sorunu yapar mı acaba 4420 ile 4402 arasında fiyat farkı haricinde ne gibi farklılıklar var stabilite açısından . Şimdiden cevabınız için teşekkür ediyorum.
Adsız.jpg
 
Sorun gürültü kaynaklı olabilir, termokupl kablosunu rezistans ve diğer enerji kablolarında uzak tutmaya çalışın, kullandığınız termokupl ile aynı özelliği gösteren ve sheild'li kablo kullanın.
 
Öncelikle cevabınız için çok teşekkürler. Benim için farklı olan sadece 500 derecenin üzerinde yapıyor daha düşük sıcaklıklarda bu sorun yok . Ayrıca endanın parazit menüsüde var onuda yükselteyim o zaman . Tecrübenize binaen bir sorum daha olacak bende bulunan enda 4402 modeli diğer enda modellerine göre ucuz fakat yaptıkları aynı sayılır . Acaba ucuz etin yahnisi durumumu var acaba fikriniz nedir?
 
Uygulamalarımı genelde plc üzerinde yaptım, ancak dönem dönem benzeri kontroller üzerinde de pid ile deneyimlerim oldu ve enda'yı hiç kullanmadın bu sorun için kendilerini arayabilirsin. 500 Santigrat aslında küçün bir sıcaklık değil kullandığın termokupl bileşeni nedir ben sıcaklık yüksek olduğunda K tipi termokupl seçerim bunun nedeni ise yüksek sıcaklıklarda daha mukkametli olması ve termokupl kablom'da K tipidir bunlara özellikle dikkat ederim.
 
Merhaba benim kullandığım termokupl J tipi . Endayı arayarak yardım isteyeyim . yardımınız için çok teşekkür ederim . iyi çalışmalar.
 
Sorun muhtemelen termokuplden kaynaklanıyor olabilir. J tipi termokupller 600 dereceye kadar ölçüm yapsa da 450 dereceden sonra hassasiyetlerini kaybedip bozulabiliyor. Bu termokuplün bileşiminden mi? yapım hatasından mı? bilmem. Benim gördüğüm 450'nin üzerinde uzun süre çalışan J tipi termokupller çabuk bozuluyor.
 
Yardımınız için çok teşekkür ederim. Termokuplu kaynakla ben bağladım ama dediğiniz gibi eger 450 derecenin üstünde çalışacaksanız j tipi yerine k tipi kullanılması gerekiyormuş bu olaydan çıkardığım tecrübe bu yardımlarınız için herkese çok teşekkür ediyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,314
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst